Oppskrifter

Oreo cupcakes

Det er gøy med cupcakes. Man kan tilsette det man ønsker og smaksette dem med det vi liker best.

Jentene her i huset er veldig glad i oreokjeks og ville så gjerne ha oreocupcakes, dette har blitt ganske populært for tiden, så jeg fant ut at jeg også måtte prøve meg.
Jeg har brukt favorittoppskriften min, en oppskrift jeg selv har komponert. Det ble en stor suksess.

Til 24 cupcakes i vanlig størrelse, eller som jeg har gjort 48 mini cupcakes trenger du:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl melk (jeg bruker H-melk)
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
200 gram smør (smeltet)
100 gram knust oreokjeks

Sett ovnen på 180 grader.
Pass på at ingrediensene er romtemperert. Smelt smøret. Kjør oreokjeksene i en blender så de blir finmalt.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melk. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Til slutt har du i smøret og finmalte oreokjeks.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins i «vanlig» størrelse stekes i 18-20 minutter, små muffins stekes 10-12 minutter.

Når de er avkjølt kan du lage kremosttopping Jeg brukte:
200 gram philadelphiaost
50 gram smør
4-500 gram melis
Saften fra 1/2 lime
60 gram finmalte oreokjeks
Store eller mini oreokjeks til pynt

Rør sammen kremost, og smør i kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har ønsket konsistens, Tilsett limesaft og finmalte oreokjeks. Lykke til!!

2 Comments

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.