Salater

Ovnsbakte kyllinglår med lun høstsalat

Salat med rødbete, søtpotet, sellerirot og granateple. Toppet med masse mynte, bladpersille og feta. Dette er en av mine mange favoritter for tiden. Salaten varierer jeg etter hva jeg har av råvarer, noen ganger uten både rødbete og sellerirot. Her kan man også bruke gresskar om man ønsker, varier salaten som du vil og kos deg.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 3-4 kyllinglår
  • 3 sneier sellerirot
  • 1 mellomstor søtpotet
  • 1 rødløk
  • 1 rødbete
  • 1 blokk fetaost (100-150 gram)
  • 1 neve bladpersille
  • 1 neve mynte
  • 1 neve ruccola
  • 1 dl bulgur
  • 1 granateple
  • Saft fra en lime
  • Røkt paprikakrydder, salt og pepper
  • Olivenolje
  • Evt srirachamajo

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Del gjerne kyllinglårene i leddet for både enklere spising og kortere steketid.
Krydre kyllinglårene med litt røkt paprikakrydder, salt og pepper. Ha over litt olje, legg i ildfast form og stek ved 220 grader varmluft 30-40 minutter.
Når kyllingen står i ovnen, kok rødbeten til den er mør, det tar ca 40 minutter for en mellomstor rødbete, tøm av kokevannet når den er mør.
Mens rødbeten koker, rens og kutt sellerirot, løk og søtpotet i en cm store terninger. Ha over i ildfast form, krydre med salt og pepper, ha over litt olje og sett i ovnen sammen med kyllinglårene.
Grønnsakene trenger ca 20 minutter i ovnen. Ta ut av ovnen når grønnsakene er møre og kyllingen slipper benet.
Skrell rødbeten og kutt i en cm store terninger.
Mål opp bulgur, skyll godt og kok etter anvisning på pakken, som regel 10-12 minutter.
Bland alle grønnsakene sammen.
Finhakk mynte, bladpersille og ruccola, ha over.
Rens granateplet og ha over sammen med fetaost.
Skvis over lime, smak til med evt mer salt og pepper.
Server og nyt et godt høstmåltid.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *