• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Renates Vietnamesiske vårruller

On 28. april 2014 by Elin Rusnes Kvingedal


Da min svigerinne bodde noen år i Australia lærte hun å lage disse vietnamesiske vårrullene. Hun tok heldigvis oppskriften med seg hjem til Norge. Dette er en av rettene vi skal ha i konfirmasjonen til min datter.

Til ca 40 vårruller trenger du:
4-5 gulrøtter
1/4-1/2 hodekål
3 løk
En pakke ferske Bønnespirer
2-3 fedd hvitløk
1-2 rød chili (i oppskriften står det 4)
700 gram kyllingfillet (jeg brukte halvparten)
1 terning grønnsaksbuljong
1-2 ss fiskesaus
1-2 ss østerssaus
Salt og pepper
Filodeig
Noen reker om du vil
Risnudler, en porsjon
Egg til pensling

Ta filodeigen ut av fryseren.
Skjær kyllingen i små terninger. Finhakk løk, hvitløk og chili. Riv gulrøtter og hodekål.
Stek kyllingen i en stor kaserolle, den trenger ikke å få farge. Tilsett alle grønnsakene og buljong.
Når grønnsakene er blanke har du i fiske- og østerssaus. Tilbered risnudlene etter anvisning på pakken, kutt dem gjerne noe opp. Sil av nudlene og ha dem i kasserollen. Tilsett eventuelt hakkede reker og skru av varmen. Smak til med salt og pepper.

Dekk filodeigen med et fuktig klede, den tørker fort ut.

Ta forsiktig av et lag filodeig, legg på en arbeidsflate og pensle med egg som vist på bildet.

Ha på en god spiseskje fyll nede på midten av deigen.

Rull deigen stramt halvveis opp.

Brett inn sidene og pensle med mer egg oppe på enden.

Rull den smmen og legg den med skjøten ned.

Stekes noen minutter på hver side i nøytral olje som tåler høy temperatur, eller friter dem. Serveres med frisk salat og sweet chilisaus
Lykke til!!

Tags: tapas, vårruller

3 kommentarer

  • Renate 28. april 2014 kl. 11:13 - Svar

    Så kjekt at vårrullene mine er på bloggen 😉 Kjempekjekk lesing, du har gjort en knall jobb med bloggen og eg komme til og stikke innom ofte for inspirasjon!

    • elin rusnes kvingedal 28. april 2014 kl. 11:22 - Svar

      Takk Renate. Kjekt at du liker bloggen.
      Måtte ha de med, takk for oppskrift:) Kommer til å servere de i konfirmasjonen på lørdag.

Legg igjen en kommentar til Renate Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022