• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Biff Wellington

On 30. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg har etter hvert mange favorittretter, en av mine absolutte favoritter er biff Wellington. Hver gang vi har dette blir det helt stille rundt bordet i det vi tar den første biten. Dette er en dyr og tidkrevende rett, så det er noe vi ikke lager mer enn en til to ganger i året. Likevel er det slett ikke en umulighet å lage dette hjemme, man må ha god tid og planlegge nøye, men det er virkelig verd jobben.

 

Biff Wellington er indrefilet av okse, surret i en blanding av sopp og hvitløk, parmaskinke og til slutt et lag butterdeig. Butterdeigen lager man best selv.

For biff Wellington til 4-5 sultne voksne brukte jeg:
800 gram okse indrefilet
700 gram fersk sopp, jeg brukte 50/50 sjampinjong og aromasopp
2 fedd hvitløk
12-14 sneier Parmaskinke
2 ss Dijonsennep
4 plater butterdeig (ca 1/2 porsjon hjemmelaget)
Salt og pepper
Gjerne litt timian
Olje til steking
Egg til pensling

Madeirasaus:
1 ss nøytral olje
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 dl madeira
4 dl oksekraft
1 dl fløte
3 ss kaldt smør i terninger
Salt og pepper
Evt litt frisk timian, soyasaus og tabasco

Renskjær indrefileten så du har et jevnt, fint stykke uten sener og hinner.
La det ligge på benken og temperere seg 1/2 time før det brunes.
Gni salt og pepper over kjøttet.
Brun indrefileten i ei varm panne med nøytral olje på alle sider.
Straks den er ferdig brunet has den over på en tallerken, pensle med sennep med det samme.

Renskjær sopp og kjør den i multihakker sammen med hvitløk (dette kalles sopp duxelles).
Ha soppblandingen i ei tørr, varm panne og la det surre på middels varme så fuktigheten fordamper. Det er her viktig at det er så lite fuktighet som mulig igjen så ikke dette trekker ut i butterdeigen og gjør den soggy. Smak duxellen til med salt og pepper, eventuelt litt timian, avkjøl.

Legg Parmaskinke taksteinvis utover plastfolie, spre over sopp duxellen, la det være igjen litt på sidene.
Ha over indrefileten og rull så stramt du klarer.
Pakk inn i plast så stramt du klarer og legg i kjøleskap minst 30 minutter.

Rull ut butterdeig til 3-4 mm tykkelse pass på at du har nok deig.
Ha indrefiletrullen over og rull sammen så stramt du klarer.
Pensle med sammenvispet egg i skjøtene.
Pakk inn i plast så stramt du klarer og legg i kjøleskap minst 30 minutter, dette kan også gjøres kvelden i forveien.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Pensle deigen med sammenvispet egg og lag gjerne litt mønster i deigen med baksiden av en liten kniv. Pass på å ikke skjær gjennom.
Strø over litt salt og stek på 180 grader i 30-45 minutter, til butterdeigen er fin og gyllen, for fint og rosa resultat.
La den hvile på kjøkkenbenken minst 20 minutter før den skjæres i fine skiver.

Lag sausen mens kjøttet står i ovnen.
Finhakk løk og hvitløk.
Varm oljen i ei gryte, tilsett løk og hvitløk og la det surre på middels varme et par minutter.
Ha over madeira og kok inn til ca halvparten.
Tilsett oksekraft og kok videre ca 20 minutter, smak til med salt, pepper, fløte og timian. Ha gjerne i litt soyasaus og/eller noen dråper tabasco.
Hold sausen varm og rør inn smør i terninger like før servering, ikke la sausen koke etter at smøret er tilsatt.
Sil av sausen og server.

Server gjerne biff Wellington med madeirasaus, mandelpoteter og dampede asparges. Lykke til!!

 

Tags: biff, biff Wellington, festmat, Kjøtt, middag

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021