• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Brød kjegler

On 30. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Da jeg for et par måneder siden så et bilde av slike brødkjegler, bestemte jeg meg for at DET må jeg lage en dag.

Det har blitt med tanken, jeg så bilde av det igjen i dag tidlig og tenkte som tidligere at jeg må lage det en dag. Jeg tenkte over hvilken deig som kan egne seg og fant ut at deigen til pinnebrød sikkert ville fungere.
Da måtte jeg jo bare prøve med det samme. Jeg fant frem opskriften min. Hadde ikke riktig meltype, heller ikke nok mel, da ble oppskriften forandret etter hva jeg hadde. Jeg fikk hele syv kjegler, burde laget flere for jentene mine likte dem veldig godt. Har allerede fått  bestilling fra eldstejenta, disse vil hun ha til nistemat på bursdagen sin på onsdag 😉

På 30 minutter rakk jeg å lage deigen, surre dem rundt og steke dem. Om man har middagsrester til overs fra dagen før kan man faktisk rekke å lage brødkjeglene på morgenen og ha med til lunsj. De må også være supre å servere til middag ved siden av gryterett eller lignende.

Så til oppskriften.

Antall porsjoner: 7

Ingredienser:

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 1 dl havregryn
  • 4 strøkne ts bakepulver
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 220 grader.
Rør alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett evt mer mel om det trengs.
La deigen hvile litt mens kjeglene lages.
Jeg rullet sammen stiv kartong, tapet den sammen og kledde med aluminiumsfolie.
De ble ca 4 cm i diameter og 15 cm lange.
Deretter sprayet jeg dem med litt formfett.

Deigen ble rullet tommelfingertykk og ca 50 cm lang, så surret jeg den rundt kjeglen ved å starte i spissen

Pensle dem så med sammenvispet egg og stekte på 220 grader i 15 minutter. Fjern så den aluminiumskledde pappen. Etterstek den 2-3 minutter om det trengs.

Så er de klare til å fylles med mye godt. Du kan lage en god, kremet salat, fylle dem med middagsrester, eller rett og slett ost og skinke. Her har jeg fylt en med pesto, parmesan aioli, kylling, bacon og grønnsaker, kjempegodt!
Lykke til!!

Tags: bakst, brød, lunsj, Matpakketips

4 kommentarer

  • maren vigesdal 1. september 2014 kl. 15:06 - Svar

    Hei Elin

    • elin rusnes kvingedal 5. september 2014 kl. 19:16 - Svar

      Hei Maren, så gøy du titter innom bloggen 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021