Grove pizzasnurrer, vegetar

IMG_5211Neste helg skal mellomste jenta konfirmeres. Jeg skal lage (nesten) all mat selv. Hun har valgt buffet/tapas for anledningen. En av rettene er grove pizzasnurer, vegetar og med tacokjøttdeig. Siden Mari selv er vegetarianer legger jeg ut oppskriften på vegetar pizzasnurrer nå. Disse er gode å fryse for å ta opp ved behov. For eksempel til nistemat.

Grove pizzasnurrer:
6 dl siktet hvetemel
4 dl grov sammalt hvete
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
25 gram fersk gjær
1/2 dl olivenolje
4 1/2 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.
Smuldre gjæren i melblandingen.
Varm vannet til det holder 25-30 grader.
Tilsett vann og olje i melblandingen, men spar 1/2-1 dl vann til senere i elteprosessen.
Elt deigen på sakte-middels hastighet til alt er godt blandet.
Sett hastigheten noe opp og tilsett resten av vannet litt og litt, bruk 4-5 minutter på dette.
Juster eventuelt med mer vann eller mel til konsistensen er bra. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke klissete. Elt til du har en smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse under plast, ca en time.

Mens deigen hever steker du grønnsaker og laget pizzasaus.

Grønnsaket jeg har brukt er:
1 rødløk
3 sjampinjong
1/4 squash
1/2 paprika

Finhakk alle grønnsakene, surr dem over middels varme til de er blanke og tilsett tacokrydder/eventuelt annet krydder.
IMG_5189

Grønnsakene stekes mens deigen hever. IMG_5177

Tilsett tacokrydder.IMG_5179

Lag pizzasaus, oppskrift her.IMG_5184

Når deigen er ferdig hevet hvelves den ut på melet bakebord.
Jeg laget dobbel porsjon og delte derfor deigen i to emner, et til vegetar og et til kjøttdeig.
Form emnet/emnene forsiktig til store boller. La dem hvile 15 minutter under plast før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen.
IMG_5190

Kjevle eller trykk ut et emne til et rektangel. Ha over pizzasaus og fyll. La det være et par cm klaring på øverste langside så ikke fyllet tyter ut mens du ruller.IMG_5192
IMG_5201
IMG_5204

Strø over revet ost og rull deigen sammen så stramt det lar seg gjøre.
Ha den ferdig rullede deigen over på et skjærebrett. Bruk en kniv og skjær i mindre emner som ved kanelboller. Ha gjerne litt olje på kniven dersom det er vanskelig å få fine emner. Legg snurrene over på bakepapir med godt mellomrom mellom hver. Jeg fikk ni snurrer per stekebrett. Strø gjerne litt revet ost på toppen også.

Hev pizzasnurrene under plast i en times tid og stek dem på 220 grader i 18-20 minutter. Lykke til.IMG_5205

Velbekomme.IMG_5210

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer til «Grove pizzasnurrer, vegetar»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.