Hvorfor kjøpe ferdig tortilla når det er så enkelt å lage selv? I en travel hverdag er det ikke så lett å få tid, men jeg anbefaler å prøve en dag du har litt tid til overs.
For å lage 12 tortillas brukte jeg 6,5 dl hvetemel 2,5 dl lunkent vann 2 ss olivenolje 3/4 ts salt 1/4 ts bakepulver
Rør sammen det tørre, ha i vann og olje og kna det sammen til en smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
Del deigen opp i 12 emner, dekk med plast og la de hvile 15 minutter. Kjevle så ut hvert emne, så tynt du klarer. Pass på å ha nok mel på bakebordet så de ikke setter seg fast.
Stek 1/2-1 minutt på hver side i ei tørr stekepanne, middels-høy varme. De er litt harde med det samme, men ha dem i et kjøkkenhåndkle så mykner de fort opp. Disse kan fryses om de ikke skal brukes med det samme. Lykke til!!
Legg igjen en kommentar