• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kaldhevet hyttebrød

On 10. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Dette brødet har jeg kalt hyttebrød. Grunnen er at det er et relativt lyst brød, ikke hverdagsbrød.

På hytta synes jeg vi må få kose oss litt ekstra, derfor passer dette brødet veldig godt.

Brødet er også veldig enkelt å lage, man rører det sammen om kvelden, bretter og strekker noen ganger dagen etter, så har du godt hjemmebakt brød til lunsj. Mer om brett og strekk metoden her.

Antall porsjoner: 1 stort brød

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 6 dl hvetemel
  • 1 1/2 dl solsikkekjerner
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann
  • 1/2 dl nøytral olje (jeg bruker raps)
  • 15 gram gjær

Rør alt raskt sammen, deigen skal være ganske løs. Dekk bakebollen med plast, eller sett på lokk. Sett i kjøleskap over natta, eller 8-10 timer.

Når du tar brødet ut av kjøleskapet, strekk og brett deigen fra kanten og inn mot midten rundt hele deigen.

La den stå uten lokk/plast og la den avklimatisere seg 1/2 time før du igjen har plast over og lar den stå ytterligere 1-1 1/2 time, du må gjerne strekke og brette en gang til, etter 40 minutter. Ha så deigen over på melet bakebord og strekk og brett en siste gang. La deigen hvile en time. Etter 30 minutter, sett ei støpejernsgrte (ca 4 liter) i kald ovn, sett ovnen på 250 grader. Etter ytterligere 30 minutter tar du gryten ut av ovnen, ha brødet forsiktig over i gryta, med skjøten opp, ha over lokk og sett det i ovnen. Skru ned temperaturen til 220 grader, stek 30 minutter, ta av lokket og stek 15 minutter til. La brødet avkjøle på rist. Ikke skjær i det før det har avkjølt seg en times tid.
Lykke til!!

Tags: brød, eltefritt, gjærbakst, grytebrød

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022