Kyllingboller

IMG_5708Kyllingboller er enkelt å lage, så smaker det kjempegodt. Dette er enda en av tapasrettene til konfirmasjoen. 

Til 70 små tapasboller trenger du:
600 gram kyllingkjøttdeig
1 ts salt
3 fedd hvitløk
1 rød chili uten frø
1 beger cottage cheese
2-3 egg
3 ss potetmel

Potetene
3-4 poteter
2 fedd hvitløk
Urtesalt
Litt olivenolje

Grønnsakene
1/2 squash
1/2-1 paprika
2 løk
2 fedd hvitløk
Urtesalt
Litt olivenolje

Sett ovnen på 250 grader varmluft.
Finhakk hvitløk og chili.
Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin og rør inn salt.
La maskinen gå et lite minutt. Tilsett hvitløk og chili, rør dette inn.
Ha i cottage cheese og potetmel. Når alt er godt blandet har du i et egg om gangen.
Den skal ikke være for løs, men du skal kunne sprøyte ut boller med en sprøytepose.

Ha deigen over i en srøytepose med stor rund tipp, klem ut små boller på smurt stekebrett. Du kan og forme bollene med teskje.IMG_5230

IMG_5232

Hjelp til med fingrene om det trengs. Når alle bollene er sprøytet ut fukter du hendene noe og trykker dem ned dersom det er topper på dem.IMG_5238

Stek begge brettene samtidig. 250 grader varmluft i 10 minutter, skru så ned varmen til 150 og stek ytterligere 10 minutter. Dersom du lager bollene større (dobbelt) skal de stekes 15 minutter på 250 grader varmluft, deretter skru ned til 150 grader og stek ytterligere 20 minutter. Ha bollene over i ei ildfast form mens du forbereder poteter og grønnsaker.

Skrell potetene om det trengs og skjær dem i tynne skiver. Knus hvitløken.
Fordel potetene i ei ildfast form sammen med hvitløk. Ha over urtesalt og litt olivenolje. Sett i ovnen, 250 grader, la dem stå i 15-20 minutter, mens du forbereder grønnsakene.

Så grønnsakene. Skjær alt i ønskede biter. Start med løken, surr på middels varme til den er blank. Tilsett resten og la de surre til de er møre.

Sett kyllingbollene tilbake i ovnen siste 3-4 minutter før servering.

Server med hvitløksdressing (hvitløksmajones rørt ut med litt rømme). Lykke til.
IMG_5708

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Kyllingboller»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.