• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Mine beste vegetarburgere

On 9. juli 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg er alltid ute etter å forbedre maten jeg lager, derfor prøver jeg ofte ut nye kombinasjoner og lager mat av det jeg finner i skuffer og skap. Denne gang ville jeg lage bedre vegetarburgere da ungdommen er litt lei broccoli- og potetburgeren jeg har laget de siste gangene. Da falt valget på en burger med hovedsaklig linser og blomkål. Disse falt vel så godt i smak hos kjøtteterene som vegetarianerene.

 

Dersom du ikke har alle ingrediensene kan de byttes ut med andre, prøv deg frem. De kan også lages veganske ved å kutte ut egg, de blir da litt vanskeligere å steke, men like gode.

For ca 20 små burgere brukte jeg:
350 gram blomkål
350 gram kokte røde linser, evt hermetiske
150 gram sopp, jeg brukte sjampinjong
150 gram revet squash
50 gram spinat
4 ss potetmel
2 egg
1 ts vegansk worcestersaus
2 fedd hvitløk
1 chili
Salt og pepper, evt urter etter smak

Vask og rens blomkål, del i buketter og kok så vidt møre, tøm av vannet og la blomkålen dampe av seg.
Rens sopp og skjær i små terninger.
Fjern den bløte kjernen på squashen og riv squash på et rivjern.
Sil av linser, dersom de er hermetiske må ve skylles godt i kaldt vann.
Finhakk hvitløk og chili.
Surr soppen i middels varm panne til den har sluppet væske og så absorbert den igjen. Ha i en klatt smør og tilsett squash, la det hele surre et par minutter, ha så over hvitløk, chili og spinat.
Når spinaten har falt sammen tilsettes blomkålen og linsene.

Kjør det hele et par runder med stavmixer, det trenger ikke bli mos, er godt med litt biter i.
Smak til med salt, pepper og worcestersaus, tilsett potetmel og eventuelt egg.
La blandingen avkjøles noe.
Ha litt nøytral olje i stekepanna og sett topper av burgermassen på middels varm stekepanne med skje.
Stek burgerene 4-6 minutter på hver side og server.
Disse er perfekte å fryse, jeg pleier å pakke en og en eller to og to, da er det enkelt å hente opp det antallet vi trenger.
Lykke til!!

For flere vegetar oppskrifter se her.

Tags: kjøttfrimandag, middag, vegetar, vegetarburger

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021