Mine beste vegetarburgere

Jeg er alltid ute etter å forbedre maten jeg lager, derfor prøver jeg ofte ut nye kombinasjoner og lager mat av det jeg finner i skuffer og skap. Denne gang ville jeg lage bedre vegetarburgere da ungdommen er litt lei broccoli- og potetburgeren jeg har laget de siste gangene. Da falt valget på en burger med hovedsaklig linser og blomkål. Disse falt vel så godt i smak hos kjøtteterene som vegetarianerene.

 

Dersom du ikke har alle ingrediensene kan de byttes ut med andre, prøv deg frem. De kan også lages veganske ved å kutte ut egg, de blir da litt vanskeligere å steke, men like gode.

For ca 20 små burgere brukte jeg:
350 gram blomkål
350 gram kokte røde linser, evt hermetiske
150 gram sopp, jeg brukte sjampinjong
150 gram revet squash
50 gram spinat
4 ss potetmel
2 egg
1 ts vegansk worcestersaus
2 fedd hvitløk
1 chili
Salt og pepper, evt urter etter smak

Vask og rens blomkål, del i buketter og kok så vidt møre, tøm av vannet og la blomkålen dampe av seg.
Rens sopp og skjær i små terninger.
Fjern den bløte kjernen på squashen og riv squash på et rivjern.
Sil av linser, dersom de er hermetiske må ve skylles godt i kaldt vann.
Finhakk hvitløk og chili.
Surr soppen i middels varm panne til den har sluppet væske og så absorbert den igjen. Ha i en klatt smør og tilsett squash, la det hele surre et par minutter, ha så over hvitløk, chili og spinat.
Når spinaten har falt sammen tilsettes blomkålen og linsene.

Kjør det hele et par runder med stavmixer, det trenger ikke bli mos, er godt med litt biter i.
Smak til med salt, pepper og worcestersaus, tilsett potetmel og eventuelt egg.
La blandingen avkjøles noe.
Ha litt nøytral olje i stekepanna og sett topper av burgermassen på middels varm stekepanne med skje.
Stek burgerene 4-6 minutter på hver side og server.
Disse er perfekte å fryse, jeg pleier å pakke en og en eller to og to, da er det enkelt å hente opp det antallet vi trenger.
Lykke til!!

For flere vegetar oppskrifter se her.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.