• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pølse og makaronigrateng

On 31. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Pølse og makaronigrateng var ikke mitt førstevalg da ungene begynte å spørre etter dette. Da (dette er maange år siden) lagde jeg den med masse makaroni, vanlige kjøttpølser og potetmos fra pose…. Da jeg så fikk øynene opp for god, hjemmelaget mat skjønte jeg raskt at her kan jeg lure inn masse grønnsaker.

 
Om jeg i tillegg bruker skikkelige pølser og fullkorn makaroni blir det ikke så ille. Det er jo greit å servere denne typen mat innimellom og, samtidig er det greit å lage dobbel porsjon så du har middag i to dager 😉 Lager og en liten form uten pølser så vegetarianeren får spise, da blir det ikke mer jobb med vegetarmaten heller.

For en stor form brukte jeg
Rotmos
8 poteter (ca 1 kg)
200 gram gulrot
150 gram kålrot
150 gram persillerot
1 purre
2 løk
200 gram grønne, frossne erter
100 gram smør
4-5 dl lettmelk
1 god neve selleripersille eller andre friske urter

2 dl fullkorn makaroni
2 skikkelige pølser

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell poteter, gulrøtter, persillerot og kålrot, kutt dette i passende biter.  Husk at gulrøtter trenger lenger koketid enn poteter, så de må kuttes i mindre biter enn potetene. Ha det i en gryte med vann. La de koke til de er møre (ca 15-20 minutter). Mens de koker renser du løk og purre og hakker dette, surr i smør eller olje i ei middels varm stekepanne til de er blanke. Skru av varmen. Kok så makaronien etter anvisning på pakken.

Tøm av vannet når grønnsakene er møre, sett varmen ned på lav. Bruk en «potetmoser» til å mose grønnsakene, tilsett halvparten av melken. Rør den godt inn. Ha så i litt og litt smør, rør inn. Spe deretter med resten av melken til ønsket konsistens, tilsett evt mer smør eller melk. Smak til med salt og pepper. Ha over løk og purre, samt grønne frossne erter.

Rotmosen skal være ganske løs, husk at den skal bakes i ovn, den blir fastere.

Ha makaroni og rotmos i ei stor ildfast form. Ha over en god neve selleripersille eller andre friske urter. Skjær opp pølsene og brun dem gjerne litt i panna. Jeg kjøpte gladmatpølse fra Idsøe. Disse inneholder 93% kjøtt.

Strø over litt ost og gratiner i ovn ca 20 minutter. Så er gratengen klar til servering, strø over litt selleripersille og server med en frisk salat. Lykke til.

Tags: middag, ovnsretter, pølser

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022