Søte vafler


Sommer og skolefri, uventet besøk og masse kos. I min flotte svigerfamilie er det blitt tradisjon å servere vafler når man får besøk. Omtrent hver eneste lørdag eller søndag svinger svigermor og svigerfar i gang en vaffelrøre og steker opp et lite tårn av vafler. Jeg skal ikke skryte på meg at mine vafler er bedre enn deres vafler, men gode er de.

Vafler lager jeg alltid på slump, men nå veide jeg opp alle ingrediensene. Det er viktig å ikke røre for mye når man har hatt oppi melet, vaflene skal ha en «kort» konsistens. Rører mann masse vil glutentråder begynne å utvikle seg og vaflene blir seige.

Til ca 20 vafler brukte jeg:
300 gram egg (ca 5 store)
3 klyper salt (1/2 ts)
100 gram sukker
500 gram hvetemel
500 gram creme fraiche
200 gram h melk
15 gram bakepulver
100 gram smør

Bland sammen mel og bakepulver, sett til side.
Smelt smøret, sett til side.
Rør eggene sammen med saltet og tilsett sukker, pisk det hele sammen. Tilsett H-melk og creme fraiche.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, rør til du har en klumpfri røre, men ikke rør for lenge.
Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør.

Server vaflene lune, gjerne sammen med rabarbrasyltetøy.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg inn en kommentar