• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Waldorfsalat

On 27. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0855Waldorfsalat passer perfekt å ha på koldtbordet. Det er super enkelt å lage selv og passer perfekt sammen med okse- og svinestek, kylling og kalkun. Den består av frukt, grønnsaker og nøtter, som regel med en majones og krem blanding.

Det er mange varianter av waldorfsalat, men forskjellene er ikke veldig store.

Her er min versjon av waldorfsalat
100 gram hodekål
1 eple
1 appelsin eller to klementiner
3-4 stilker selleri
En stor neve druer
El liten neve valnøtter
2 dl majones
2 dl kremfløte

Majones
1 egg
2-3 dråper hvitvinseddik
En klype salt
2 1/2 dl nøytral olje (raps)
Evt litt presset sitron

Start med å skjære ut fileter fra appelsin eller klementin. Her fikk jeg minstejenta på 13 til å hjelpe meg. Ha filetene i en arbeidsbolle, press over saften av det som sitter igjen. Skjær eple, selleri og kål i fine biter og bland sammen med appelsinen. Del druene i fire og ha over.

Lag majones. Alle ingrediensene MÅ være romtempererte.
Knekk egget i et litermål el. Ha over salt og noen dråper hvitvinseddikk. Kjør det hele sammen med stavmixer og spe gradvis med olje i en tynn stråle. Du ser at den tykner etter hvert. Smak til med mer salt og evt litt presset sitron.

Pisk kremen, jeg pisker for hånd. Den skal akkurat være stiv.

Bland like deler majones og fløte i frukt og grønnsakblandingen. Vend forsiktig inn. Vend også inn valnøtter. Jeg pleier å knuse nøttene litt i hånda. Dekk med plast og la det stå i kjøleskap til servering. Denne holder seg like god opp til tre dager. Når den skal serveres, ha den over i ei serveringsskål og pynt med druer og valnøtter. Server den gjerne med en herlig oksestek. Lykke til!IMG_0823

IMG_0843

IMG_0839

IMG_0844

IMG_0845

IMG_0847

IMG_0856

IMG_0865

Tags: salater, småretter og tilbehør

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021