Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Del røren i to deler og ha blå farge samt 1/2 ts titandioxid i en halvdel og rød farge i den andre halvdelen (jeg brukte fargene red red fra Wilton og Bluebell fra Squires Kitchen). Grunnen til at jeg bruker titandioxid i de blå makronene er fordi røren er gulaktig, titandioxid gjør den hvit.
Rør så til røren er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode.
Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatur og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå.
Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet.
Hei. Hvordan pastafarge har du brukt her? Produsent og farge?
Hei Cassandra.
Jeg har brukt fargene Red Red fra Wilton og Bluebell fra Squires Kitchen, samt litt titandioxid i de blå. Det står også beskrevet i oppskriften
Lykke til med baking.