Oppskrifter

Andeconfit salat

Det er sommer, det blir varmere og tiden er inne for friske, grønne salater i alle varianter. Her har jeg laget en herlig salat med syltet eple og andeconfit.

Denne salaten har blitt en ny favoritt her hjemme hos oss, lett å spise, masse smak og god balanse mellom søtt og syrlig. Kan spises til lunsj så vel som middag.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

Salaten:

  • 2 confiterte andelår, her jukser jeg og kjøper ferdig
  • 2 dl perlespelt, evt bulgur, couscous eller quinoa
  • 150 gram sukkererter
  • 1/2 agurk
  • 2 gode never blandet salat
  • 3 gode never spirer (gjerne sennep, fenikkel og broccoli)
  • 1/2 syltet eple
  • Ramsløkkapers fra 5-6 blomster (evt 3 ts vanlig kapers)
  • Kjerner fra 1/2 granateple, kan sløyfes
  • God dressing, vi brukte parmesanaioli
  • Godt brød

Syltet eple:

  • 1/2 grønt eple
  • 60 gram riseddik
  • 30 gram vann
  • 20 gram sukker

Fremgangsmåte:

Start med å sylte eple om du ikke har det stående

Finn frem et sterilisert glass.
Skrell eple og kutt i små terninger( 1/2×1/2 cm er mine), ha over i glasset.
Ha eddik, vann og sukker i ei gryte og la det få et oppkok.
Hell syltelaken over og sett på tett lokk.
Har du ekstra lake, skjær agurk eller rødløk i skiver og ha i et sterilisert glass og hel resten av laken over.
La det avkjøles i romtemperatur, etter noen timer er den klar til bruk, oppbevar i kjøleskap.
Uåpnet og i sterilisert glass holder dette en stund i kjøleskap.

Stek de confiterte andelårene etter oppskrift på pakken (som regel 180-200 grader i 20 minutter med høyere varme de siste minuttene).

Kutt opp agurk og sukkererter slik du selv liker det.
Bland sammen agurk, sukkererter, salat og spirer. Tilsett syltet eple og (ramsløk)kapers. Ha evt over granateplekjerner (disse hadde jeg over etter at bildene ble tatt…).
Kok perlespelt etter anvisning på pakken.
Når andelårene er klar, la de hvile 10 minutter. Bruk to gafler til å rive kjøttet av beina, bland sammen det hele og server med godt brød og evt dressing.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.