Bestemorkjeks

IMG_1120Adventstiden kom fort. Jeg har lenge planlagt at jeg skal ha adventskalender her på bloggen. Jeg har bakt masse og pakket en del giveaways. Siden jeg ikke fikk startet i går kommer luke nr 1 nå og luke nr 2 i kveld. Bak dagens luke finner man bestemorkjeks, eller konfektkaker som de egentlig heter.

Grunnen til at de heter bestemorkjeks hos oss er at dette er min svigermors oppskrift. Da jentene var små ville de alltid ha slike julekjeks bestemor laget, da ble navnet automatisk bestemorkjeks 😉

Oppskriften har blitt litt modifisert, dobbelt så mye sjokolade som i grunnoppskriften, det var det min svigerinne som startet med, dette ble så godt at vi fortsatte med det.

Som regel tredobler jeg oppskriften, en porsjon gir to brett (18-20 kjeks)

For å lage 18-20 kjeks trenger du:
180 gram sukker
180 gram smør
200 gram hvetemel
200 gram lys kokesjokolade (i den opprinnelige oppskriften står det 100 gram)
100 gram mandler (kan sløyfes, ha i så fall i 50 gram mer hvetemel)
2 egg
2 strøkne ts bakepulver

Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Sett ovnen på 200 grader.
Hakk sjokolade og mandler
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel og bakepulver.
Rør inn et egg om gangen.
Tilsett hakkede mandler og sjokolade.

Bruk en liten spiseskje og legg topper av kjeksdeigen med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett.
De trenger ikke å trykkes flate, siger ut i ovnen.
Stek kjeksene på 200 grader i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøles på stekebrettet før de legges over på rist. Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Lykke til! IMG_1100

IMG_1107

IMG_1111

IMG_1112

IMG_1122

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.