• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Bibimbap ala Kjøkkenmagi

On 17. april 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Denne koreanske risretten med noe stekt, noe rått, noe syltet, noe søtt, noe varmt og noe kaldt. Det beste? Man putter oppi av det man har i skuffer og skap.

Jeg har valgt å ikke ha oppi kimchi som er veldig vanlig å bruke, dette er nesten som koreanerenes svar på lapskaus og jeg lager det på min egen måte. Har du kjøttrester er det supert å bruke i denne retten. Har du vegetarianere i hus, eller er vegetarianer selv, kan du bruke tofu eller rett og slett ristede kikerter.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl ris, gjerne en litt klebrig type om du har
  • 1 gulrot
  • 10-12 sukkererter
  • 6-7 reddik
  • 5 mellomstore sjampinjong
  • 1/2 sylta løk
  • 2-3 avocado
  • 2 stilker vårløk
  • 4 ss ristede sesamfrø
  • 5 egg
  • En neve spirer
  • Gochujang (koreansk saus), kan og bruke barbeque saus el.
  • Kjøtt etter ønske, gjerne svinekjøtt ca 50-100 gram per porsjon

Fremgangsmåte:

Løken skjæres i skiver og syltes et par timer i forveien. Oppskrift på sylta løk her.

Skyll risen godt i kaldt, rennende vann og kok etter anvisning på pakken.
Skjær opp alle grønnsaker og legg i egne arbeidsboller. Sopp, reddik, sukkererter og avocado skjærer jeg i tynne skiver, gulrot i tynne staver og vårløk i tynne ringer.

Jeg hadde rester av langtidsgrillet svinenakke som jeg varmet i ovnen og hadde over litt bbq saus med sting. Fikk ikke tak i gochujang, men skal forsøke det neste gang. Blir supert med bbq saus og.

Stek soppen i varm panne over middels varme til den begynner å bli gyllen. Ha over gulrotstavene og krydre med litt salt og pepper.

Rist sesamfrøene.

Eggene valgte jeg å posjere, de skal egentlig stekes på en side og ha rennende plomme. Kan og bruke bare rå eggeplomme.

Ha store nok skåler, legg oppi ris, kjøtt og fordel grønnsakene fint rundt kanten. ha egget i midten og strø over godt med sesamfrø og vårløk, topp med litt ekstra spirer.

Server straks og nyt.
Lykke til!!

Tags: bibimbap, foreningsmat, koreansk, sunt og raskt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022