Oppskrifter

Brød kjegler

Da jeg for et par måneder siden så et bilde av slike brødkjegler, bestemte jeg meg for at DET må jeg lage en dag.

Det har blitt med tanken, jeg så bilde av det igjen i dag tidlig og tenkte som tidligere at jeg må lage det en dag. Jeg tenkte over hvilken deig som kan egne seg og fant ut at deigen til pinnebrød sikkert ville fungere.
Da måtte jeg jo bare prøve med det samme. Jeg fant frem opskriften min. Hadde ikke riktig meltype, heller ikke nok mel, da ble oppskriften forandret etter hva jeg hadde. Jeg fikk hele syv kjegler, burde laget flere for jentene mine likte dem veldig godt. Har allerede fått  bestilling fra eldstejenta, disse vil hun ha til nistemat på bursdagen sin på onsdag 😉

På 30 minutter rakk jeg å lage deigen, surre dem rundt og steke dem. Om man har middagsrester til overs fra dagen før kan man faktisk rekke å lage brødkjeglene på morgenen og ha med til lunsj. De må også være supre å servere til middag ved siden av gryterett eller lignende.

Så til oppskriften.

Antall porsjoner: 7

Ingredienser:

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 1 dl havregryn
  • 4 strøkne ts bakepulver
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 220 grader.
Rør alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett evt mer mel om det trengs.
La deigen hvile litt mens kjeglene lages.
Jeg rullet sammen stiv kartong, tapet den sammen og kledde med aluminiumsfolie.
De ble ca 4 cm i diameter og 15 cm lange.
Deretter sprayet jeg dem med litt formfett.

Deigen ble rullet tommelfingertykk og ca 50 cm lang, så surret jeg den rundt kjeglen ved å starte i spissen

Pensle dem så med sammenvispet egg og stekte på 220 grader i 15 minutter. Fjern så den aluminiumskledde pappen. Etterstek den 2-3 minutter om det trengs.

Så er de klare til å fylles med mye godt. Du kan lage en god, kremet salat, fylle dem med middagsrester, eller rett og slett ost og skinke. Her har jeg fylt en med pesto, parmesan aioli, kylling, bacon og grønnsaker, kjempegodt!
Lykke til!!

4 Comments

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.