Chapatti
Deilig indisk hverdagsbrød. Laget i panne og er ganske likt den velkjente tortillalefsen. Jeg pleier å pensle brødet med klaret smør iblandet hvitløk og frisk koriander.
Disse brødene er raske og enkle å lage og passer utmerket til spicy mat.
Kan oppbevares til dagen etter, eller de kan fryses og tas opp ved behov.
Antall porsjoner: 6 stk
Ingredienser:
- 1,5 dl hvetemel
- 1 dl sammalt fin hvete
- 1 klype salt
- 1 dl vann
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Kna sammen til en deig for hånd, bruk noen minutter på dette.
La deigen hvile 15 minutter, dette for å roe glutenet i deigen.
Del opp i seks emner og la disse gjerne hvile ytterligere 5 minutter.
Ha minimalt med mel på bordet og rull ut, de skal være ca 2 mm tykke.
Varm så ei tørr stekepanne og stek brødene over middels varme ca 1 1/2 minutt på hver side.
De blåser seg opp, men synker så litt sammen igjen når de er ferdig stekt.
Pensle med klaret smør tilsatt hakket hvitløk og frisk koriander.
Serveres lune, gjerne sammen med indisk mat.
Lykke til!!