Chapatti

img_8520Deilig indisk hverdagsbrød. Laget i panne og er ganske likt den velkjente tortillalefsen. Jeg pleier å pensle brødet med klaret smør iblandet hvitløk og frisk koriander.

Disse brødene er raske og enkle å lage og passer utmerket til spicy mat.
Kan oppbevares til dagen etter, eller de kan fryses og tas opp ved behov.

For seks chapatties brukte jeg:
1,5 dl hvetemel
1 dl sammalt fin hvete
1 klype salt
1 dl vann
2 ss olivenolje

Kna sammen til en deig for hånd, bruk noen minutter på dette.
La deigen hvile 15 minutter, dette for å roe glutenet i deigen.
Del opp i seks emner og la disse gjerne hvile ytterligere 5 minutter.
Ha minimalt med mel på bordet og rull ut, de skal være ca 2 mm tykke.
Varm så ei tørr stekepanne og stek brødene over middels varme ca 1 1/2 minutt på hver side.
De blåser seg opp, men synker så litt sammen igjen når de er ferdig stekt.
Pensle med klaret smør tilsatt hakket hvitløk og frisk koriander.
Serveres lune, gjerne sammen med indisk mat.
Lykke til!!img_8501

img_8502

img_8505

img_8506

img_8511

img_8524

img_8526

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.