Kakemenn

IMG_1509Dersom du kun skal bake en sort til jul, anbefaler jeg kakemenn. Jeg liker de best myke. Husker ikke hvor jeg har fått denne oppskriften fra, fant den i oppskriftboken min, hvor det står «kakemenn-de beste». De er veldig enkle å lage og holder seg godt i tett kakeboks.

For en stor porsjon kakemenn bruker jeg:

250 gram smør
500 gram sukker
4 dl melk
4 ts hornsalt
1 kg hvetemel

Pass på at alle ingrediensene er romtempererte.
Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskin, tilsett melk.
Ha så i hvetemel og hornsalt.
Deigen er nå gnske klissete, pakk den godt inn i plastfolie og la den sette seg i kjøleskap over natten.

Når deigen er klar til å rulles ut, kna den først godt sammen med litt hveemel.
Rull den ut til 4-5 mm tykkelse og trykk ut figurer. Stek på 200 grader i 5-10 minutter.
De er ganske myke når de tas ut av ovnen, så la dem likke på brettet fem minutter før de avkjøles videre på rist. Når de er helt avkjølt legges de i en tett kakeboks. Lykke til!!
IMG_1493

IMG_1494

IMG_1495

IMG_1502

IMG_1511

IMG_1520

IMG_1509

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.