Oppskrifter

Marokkansk inspirerte kyllingklubber med couscoussalat

IMG_2807Det går mot vår, men fremdeles regner og blåser det godt her i Sandnes.
Ovnsretter er alltid godt når vi har slikt vær. Jeg ville lage kyllingklubbene annerledes enn vi pleier hos oss, og kom frem til at jeg ville servere dem med couscous salat. Fant da ut at jeg skulle lage en Marokkansk inspirert rett.

For middag til fem personer brukte jeg ca:
Kyllingform:
2 kg kyllingklubber
1 paprika
1 rødløk
1 purre
1/2 squash
10-15 cherrytomater
Saften fra 1/2 lime
Frisk koriander til pynt

Marinade:
1 ss soyasaus
2 ss chiliolje
2 ss olivenolje
1/2 ss paprikapulver
1/2 ss spisskummen
1 ss tørket koriander
1/2 ss kanel
1/4 ss akasie honning
1 klype salt

Couscoussalat:
250 gram couscous
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 agurk
10-15 cherrytomater
1 purre
Saften fra 1/2 lime
Frisk koriander til pynt

Sett ovnen på 200 grader over og undervarme.
Dersom du liker mye smak anbefaler jeg at du dobler oppskriften på marinade.
Start med å lage marinaden. Gni så kyllingklubbene inn med denne og la de stå å marinere minst 30 minutter.
IMG_2790

Mens kyllingen marinerer kan du forberede grønnsakene, vask og rens alle grønnsakene og skjær i biter, skjær i den størrelsen du liker best.

Bland grønnsakene, utenom tomatene sammen med de marinerte kyllingklubbene i en ildfast form, sett i ovnen og stek i 20 minutter, ta det hele ut av ovnen og vend godt på det, tilsett tomater og sett tilbake i ovnen, stek i ytterligere 20-30 minutter -til kyllingen slipper beinet, ikke la den stå for lenge, da blir kyllingen tørr.
IMG_2794

Når det er ferdig, press over saften fra 1/2 lime, dekk med aluminiumsfolie og la det hvile mens couscoussalaten lages.

Kok couscous etter anvisning på pakken, men ha spisskummen og paprikapulver i kokevannet.
Skjær agurk og purre i små biter, og del tomatene i båter. Når couscousen er ferdig blandes grønnsakene inn, press over saften fra 1/2 lime og smak til med salt.
IMG_2797

Ha frisk koriander over både couscoussalat og kyllingklubbene, server rykende varmt. Lykke til!!
IMG_2806 IMG_2805

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.