Mors herlige, sprø krumkaker

IMG_1600En av tingene jeg husker best fra adventstiden da jeg var liten, er at min mor stod å stekte krumkaker. Jeg fikk alltid prøvesmake disse sprø, herlige kakene. Hun brukte selvsagt gammeldags krumkakejern på komfyren. Nå bruker også hun elektrisk jern. Krumkaker er faktisk veldig enkelt å lage, og hos meg blir det ikke jul uten disse.

Det tar litt tid å steke herlighetene, men så blir de utrolig gode.
Det kan være smart å dobble oppskriften da en porsjon ikke gir mer enn 15-20 stk.
Jeg bruker selvsagt min mors oppskrift.

For en porsjon krumkaker bruker jeg:
3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
3-4 ss kaldt vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og smeltet smør (bruker selvsagt ekte meierismør).
La røren svelle 1/2 time. Rør inn vann rett før steking.

Konsistensen skal være mellom vaffel og lapperøre, se bildet under.
Når de skal stekes, ha 1 ss røre i det oppvarmede krumkakejernet og stek til de er lett gyldne.
De er myke med det samme, og kan lett formes til kremmerhus ved hjelp av en kjegleformet pinne som ofte følger med krumkakejernet, eller du kan legge dem i en kopp.
De stivner deretter raskt, og legges på rist for videre avkjøling.
Oppbevar kakene i tett boks.
Server med pisket krem eller hjemmelaget is. Lykke til!
IMG_1529

IMG_1530

IMG_1533

IMG_1534

IMG_1558

IMG_1600

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.