Det er gøy med cupcakes. Man kan tilsette det man ønsker og smaksette dem med det vi liker best.
Jentene her i huset er veldig glad i oreokjeks og ville så gjerne ha oreocupcakes, dette har blitt ganske populært for tiden, så jeg fant ut at jeg også måtte prøve meg. Jeg har brukt favorittoppskriften min, en oppskrift jeg selv har komponert. Det ble en stor suksess.
Til 24 cupcakes i vanlig størrelse, eller som jeg har gjort 48 mini cupcakes trenger du: 3 egg 1 1/2 dl sukker 1 dl melk (jeg bruker H-melk) 4 dl hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 1 1/2 ts vaniljesukker 200 gram smør (smeltet) 100 gram knust oreokjeks
Sett ovnen på 180 grader. Pass på at ingrediensene er romtemperert. Smelt smøret. Kjør oreokjeksene i en blender så de blir finmalt. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melk. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Til slutt har du i smøret og finmalte oreokjeks.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel røren i formene, ca 2/3 fulle. Muffins i «vanlig» størrelse stekes i 18-20 minutter, små muffins stekes 10-12 minutter.
Når de er avkjølt kan du lage kremosttopping Jeg brukte: 200 gram philadelphiaost 50 gram smør 4-500 gram melis Saften fra 1/2 lime 60 gram finmalte oreokjeks Store eller mini oreokjeks til pynt
Rør sammen kremost, og smør i kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har ønsket konsistens, Tilsett limesaft og finmalte oreokjeks. Lykke til!!
Hvor varmt skal det være i ovnen?!
De skal stekes på 180 grader;) Hadde visst glemt å skrive det i oppskriften. Skal redigere den 🙂