Oppskrifter,  Vegetar

Pannekaker

Får også du av og til plutselig lyst på pannekaker til middag? Det gjør vi i alle fall her i huset.
Tynne, gode pannekaker med bacon, skal de serveres til vegetarianere er det flere vegetaralternativer til bacon, eller fyll dem med grønnsaker og ost.

Antall porsjoner: 4 (12 pannekaker)

Ingredienser:

  • 330 gram egg (ca 6 stk)
  • 250 gram hvetemel
  • 3 dl h-melk
  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

Finn frem alle ingredienser, det blir best om alt romtempereres før du starter.
Mål og vei opp alle ingrediensene.
Smelt smøret, sett til side.
Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen, ha over sukker.
Sikt inn mel og ha over en dl melk, rør ut klumpene (pass på å ikke røre for mye, da blir pannekakene seige).
Rør inn resten av melken og saltet, vend inn smør til slutt.
Sett til side ca 30 minutter før de stekes.
Stek først en prøvepannekake og juster evt med mer melk.

Serveres straks, gjerne med crispy bacon.
Lykke til!!


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *