Oppskrifter

Pølse og makaronigrateng

Pølse og makaronigrateng var ikke mitt førstevalg da ungene begynte å spørre etter dette. Da (dette er maange år siden) lagde jeg den med masse makaroni, vanlige kjøttpølser og potetmos fra pose…. Da jeg så fikk øynene opp for god, hjemmelaget mat skjønte jeg raskt at her kan jeg lure inn masse grønnsaker.

 
Om jeg i tillegg bruker skikkelige pølser og fullkorn makaroni blir det ikke så ille. Det er jo greit å servere denne typen mat innimellom og, samtidig er det greit å lage dobbel porsjon så du har middag i to dager 😉 Lager og en liten form uten pølser så vegetarianeren får spise, da blir det ikke mer jobb med vegetarmaten heller.

For en stor form brukte jeg
Rotmos
8 poteter (ca 1 kg)
200 gram gulrot
150 gram kålrot
150 gram persillerot
1 purre
2 løk
200 gram grønne, frossne erter
100 gram smør
4-5 dl lettmelk
1 god neve selleripersille eller andre friske urter

2 dl fullkorn makaroni
2 skikkelige pølser

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell poteter, gulrøtter, persillerot og kålrot, kutt dette i passende biter.  Husk at gulrøtter trenger lenger koketid enn poteter, så de må kuttes i mindre biter enn potetene. Ha det i en gryte med vann. La de koke til de er møre (ca 15-20 minutter). Mens de koker renser du løk og purre og hakker dette, surr i smør eller olje i ei middels varm stekepanne til de er blanke. Skru av varmen. Kok så makaronien etter anvisning på pakken.

Tøm av vannet når grønnsakene er møre, sett varmen ned på lav. Bruk en «potetmoser» til å mose grønnsakene, tilsett halvparten av melken. Rør den godt inn. Ha så i litt og litt smør, rør inn. Spe deretter med resten av melken til ønsket konsistens, tilsett evt mer smør eller melk. Smak til med salt og pepper. Ha over løk og purre, samt grønne frossne erter.

Rotmosen skal være ganske løs, husk at den skal bakes i ovn, den blir fastere.

Ha makaroni og rotmos i ei stor ildfast form. Ha over en god neve selleripersille eller andre friske urter. Skjær opp pølsene og brun dem gjerne litt i panna. Jeg kjøpte gladmatpølse fra Idsøe. Disse inneholder 93% kjøtt.

Strø over litt ost og gratiner i ovn ca 20 minutter. Så er gratengen klar til servering, strø over litt selleripersille og server med en frisk salat. Lykke til.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *