Rask pølseform

Det er ikke alltid utseendet eller vanskelighetsgraden på maten avgjør om den er god. Det mulig å ta det man har i skuffer og skap og kreere en kjapp og god middag slik jeg har gjort her. Jeg hadde litt grønnsaker og noen gode pølser i kjøleskapet, under 30 minutter senere hadde vi en super middag.

Jeg spiser svært sjelden pølser, men når jeg gjør det skal det gjøres med stil. Pølsene jeg kjøper er «skikkelige» pølser med mye kjøtt, gjerne kjøpt rett fra slakteren. I denne retten kan man bruke det man har av grønnsaksrester, så om du ikke har aubergine, gjør ingen ting, bruk noe annet. Målet her er å tømme kjøleskap og kjøkkenbenk for grønnsaker så man slipper å kaste dem. Er pølsene kjøttrike med lite fett er faktisk denne retten ganske sunn, kan det bli bedre?

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 4 sjalottløk
  • 1/4 broccoli
  • 2 sjampinjong
  • 1 fedd hvitløk
  • Gode pølser, antallet her kommer an på hvor storspiste man er
  • Salt og pepper
  • Litt smør

Fremgangsmåte:
Skjær aubergine og squash i terninger.
Rens og skrell løk og skjær i skiver.
Skjær soppen i båter.
Del opp broccoli i mindre buketter.
Finhakk hvitløk.
Stek soppen i tørr panne til den slipper væsken og så absorberer den igjen. Tilsett en liten klatt smør og stek videre til den er gyllen.
Tilsett løk og surr det hele over middels varme til løken er blank.
Ha så over aubergine, squash, broccoli og hvitløk.
La surre over middels varme til det er mørt, 5-10 minutter, vend på det innimellom.
Smak til med salt og pepper.
Ha over i ei ildfast form og hold det varmt i ovnen mens pølsene stekes.
Stek så pølsene og ha dem over i formen med grønnsakene.
Server straks, gjerne sammen med godt brød (oppskrift på eltefri focaccia her) og chilimajo.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.