• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Uncategorized

Regnbuekake

On 8. august 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_7531
Jeg fikk spørsmål om å lage ei kake med enhjørningtema i gull og hvit, da visste jeg at selve kaken måtte være regnbuefarget. Her er fremgangsmåten jeg brukte til dette.


Bruk en porsjon vaniljekake
Oppskrift for seks lags kake på 20 cm:
230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk

Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Sett ovnen på 185 grader, over og undervarme, temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så her må man prøve seg litt frem.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Vei opp kakerøren og del vekten på 6. Jeg fikk da rett i overkant av 300 gram.
Fordel lik mengde kakerøre i skåler.
Finn frem gode pastafarger, jeg brukte Quality food coulors fra Squires Kitchen, disse holder fargen fint under varmebehandling.
(For ordens skyld kan jeg nevne at det på ingen måte er sponset. Squires Kitchen er en nettbutikk jeg selv bruker mye da jeg liker produktene).
Rør inn farge, som du ser av bildene blir disse fargene forsterket noe når kaken stekes.

Kle ei 20 cm kakeform med bakepapie og ha i ei av kakerørene.
Stek på 185 grader i ca 20 minutter.
Om du har flere kakeformer i denne størrelsen kan du steke flere samtidig, tilpass steketiden om du har flere bunner i ovnen samtidig.

Avkjøl kakebunnene helt.
Fyll med ønsket krem, jeg brukte hvit sjokoladekrem. Dynk gjerne bunnene først.
Denne kaken tar seg godt ut som naked kake, men her var tema gull og hvit, så jeg trakk kaken med hvit marsipan og pyntet med enhjørning i gullglitter.
IMG_7519

IMG_7520

IMG_7527

IMG_7535

IMG_7552

De neste to bildene er tatt av Anna.
img_9746-1438210-10-1470592446205

img_9748-1438210-10-1470592482511

11 kommentarer

  • Monica 8. august 2016 kl. 18:57 - Svar

    Hei! Kan jeg spør om du har pris på ei sånn kake, og om du kan lage den til min sønns bursdag i september?

    • Elin Rusnes Kvingedal 8. august 2016 kl. 19:30 - Svar

      Hei Monica.
      Jeg har dessverre ikke kapasitet å ta bestilling. Lager kun til familie og venner, men du er hjertelig velkommen på kurs.

  • Malin 9. august 2016 kl. 16:03 - Svar

    Hallo!
    Jeg driver å undersøker siden der du kjøper pastafargene.. Hvilke farger brukte du i kaken?:-)

    • Elin Rusnes Kvingedal 9. august 2016 kl. 16:08 - Svar

      Hei. Jeg brukte Quality foodoulors i fargene rød, oransje, gul, grønn, blå og lilla. Lykke til!!

  • Frida 12. august 2016 kl. 16:44 - Svar

    kan man bruke konditorfarge?

    • Elin Rusnes Kvingedal 12. august 2016 kl. 17:37 - Svar

      Hei Frida.
      Det er konditorfage, men ikke disse flytende man får kjøpt i dagligvarebutikker. Man bør ha konsentrerte pasta/gelefarger. Du får kjøpt det i de aller fleste butikker som selger kjøkkenutstyr og i hobbybutikker.

  • Marthe 12. august 2016 kl. 19:28 - Svar

    Hei ☺ går det an og lage med «brun« sjokolade krem i stedenfor? og har du oppskrift på en sjokolade oppskrift??☺

    • Elin Rusnes Kvingedal 13. august 2016 kl. 10:10 - Svar

      Hei Marthe.
      Du kan fint bruke brun sjokoladekrem. Jeg valgte hvit her for å få det så nøytralt som mulig.
      Jeg har noen gode oppskrifter på sjokoladekrem.
      Den mest populære er lys, luftig sjokoladekrem, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/lys-luftig-sjokoladekrem/
      Ellers har jeg to fløtebaserte som er veldig gode:
      Melkesjokoladekrem med daim (bruk favorittsjokoladen), oppskrit: http://www.kjoekkenmagi.no/melkesjokoladekrem-med-daim/
      Trøffelkrem er og veldig godt, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/troffelkrem-med-melkesjokolade/
      Lykke til med bakingen 😉

  • Elisabeth 14. august 2016 kl. 22:23 - Svar

    Hva dynker du kakebunnene med? Utrolig vakker kake 🙂

    • Elin Rusnes Kvingedal 16. august 2016 kl. 11:46 - Svar

      Hei Elisabeth!
      Tusen takk.
      Her valgte jeg å koke opp sukkervann tilsatt skal og saft fra en sitron.
      Oppskrift:
      1 dl vann
      Saft og skall fra en sitron
      2-3 ss sukker
      Kok opp og la det koke et par minutter, sil av sitronskallet og avkjøl. Dynk hvert lag godt. Restene kan oppbevares i kjøleskap noen dager.

      Lykke til med bakingen!!

Legg igjen en kommentar til Elin Rusnes Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022