• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sarah Bernardt

On 8. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Disse lekre godbitene skal være oppkalt etter den meget anerkjente, franske skuespilleren Sarah Bernhardt (1844-1923). Det finnes mange varianter av disse kakene. Selv lager jeg dem med hjemmelaget kransekakemasse og trøffelkrem.

For en stor porsjon kransekakemasse bruker jeg:
500 gram malte mandler
350 gram melis
20 gram potetmel
90 gram eggehvite

Mal mandlene på en mandelkvern, jeg skolder dem ikke.
Ha mandlene i en arbeidsbolle, bland inn melis og potetmel.
Pisk så eggehvitene lett for hånd.
Lag en grop i mandelbladingen, og tilsett eggehvitene.
Rør det hele sammen, det ser ut som det er for lite eggehvite, men vær tålmodig.
Kna deigen godt sammen med hendene og jobb med den i 10-15 minutter, den blir smidigere og luftboblene går ut. Dersom den ikke skal brukes med det samme, pakk den godt inn i plastfolie og legg i kjøleskap. For bilder av fremgangsmåten, ta en titt her.
Jeg pleier å bruke halvparten til kransekakestenger og resten til Sarah Bernhard.

Trøffelkrem:
3 dl fløte
200 gram lys sjokolade

Hakk sjokoladen og ha den i en stålbolle.
Varm fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen.
La det hele stå et minutt før du rører forsiktig i blandingen.
Sett den i kjøleskap og la den stå minimum 4 timer.
Pisk den forsiktig opp i kjøkkenmaskin, ikke overpisk, den skiller seg fort om den blir pisket litt for lenge.
Du må bare prøve deg frem med mengde sjokolade og fløte for å få den smak og konsistens du liker best.

Rull ut kransekakemassen og trykk ut småkaker med en utstikker. Jeg synes det er fint med ulik fasong på de, her har jeg brukt både rund, hjerte og blomst utstikker.
Stek de så til de begynner å bli ørlite gyldne i kantene.
Avkjøl helt før du forsiktig tar dem av stekebrettet.
Ha den lett piskede trøffelkremen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper på småkakene.
Sett dem i frys 30 minutter, evt kjøleskap (men da noe lenger).
Temperer så sjokolade og dypp godbitene oppi.
Til slutt sprinkles litt hvir sjokolade over. Oppbevar i tett boks i kjøleskap eller fryser. Server gjerne med hjemmelaget is. Lykke til!

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, julebakst, småkaker

3 kommentarer

  • Anne berit 8. desember 2014 kl. 12:56 - Svar

    Å de så fantastisk gode ut 🙂

    • elin rusnes kvingedal 12. desember 2014 kl. 18:16 - Svar

      Takk for det 😉 Smakte veldig godt også 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021