• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Eplemos

On 12. oktober 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Eplemos er fantastisk året rundt, men blir selvsagt best om det lages nå på høsten mens de norske eplene er på sitt aller beste. Jeg liker å bruke litt syrlige og samtidig søte epler, og lager gjerne en stor porsjon for å fryse ned i porsjonsglass.

Personlig er jeg glad i vanilje, kanel og stjerneanis og synes det blir utrolig godt sammen med eplene. Dette kan du kutte ut om du vil, eller ha i enda mer. Eksperimenter litt for å få den slik du liker den best. Jeg valgte også å bruke brunt sukker da jeg liker den karamelliserte smaken dette gir, det gjør at eplemosen blir litt mørk i fargen. Vil du heller ha den lyse delikate fargen bruker du hvitt sukker i stedet.

For en stor porsjon eplemos brukte jeg:
1 kg epler (her har jeg brukt Aroma epler)
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 dl vann
100 gram brunt sukker
Saften fra en sitron

Vask eplene, fjern kjernehus og del eplene i små terninger.
Press over saften fra en sitron og tilsett en dl vann.
Ha i brunt sukker, frøene fra en vaniljestang sammen med vaniljestangen, stjerneanis og kanelstang.
Gi det hele et oppkok, skru ned varmen til middels og la det putre uten lokk i 30 minutter, rør av og til.
Smak litt underveis, noen liker den best når den er kokt mindre mens andre vil ha det helt most.
Avkjøl og ha over i porsjonsglass. Dette er kjempe fine vertinnegaver.
Frys evt ned noen glass. Den er holdbar en ukes tid i kjøleskap og noen måneder i fryseren.
Server gjerne med varme scones.
Lykke til!!
img_8403

img_8492

Tags: epler, høst, pålegg

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022