• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Epletiramisu

On 20. september 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Den velkjente tiramisuen inneholder en god del kaffe og marsala, her har jeg laget en versjon for dem som ikke liker kaffe. Denne kan lages både med og uten alkohol og er mye friskere en den orginale varianten. Glutenfri kan den også lages.

Denne herlige desserten kan lages i porsjonsglass, store glass eller ei stor form, rund eller firkanta.

Oppskriften på fingerkjeks er glutenfri, men om du ikke skal lage dem glutenfrie, bytter du bare ut melet med siktet hvetemel. Du kan selvsagt kjøpe ferdige fingerkjeks om du ønsker det.

For en stor porsjon -evt 10-12 porsjonsformer brukte jeg:
Ca 40 fingerkjeks, oppskrift finner du her.
3 dl eplecider eller en god eplejuice.

Eplemos:
450 gram eple
100 gram sukker
50 gram presset sitronsaft
1 dl vann

Mascarponekrem:
3 store egg
75 gram sukker
250 gram mascarpone
3 dl kremfløte

Start med eplemosen.
Skjær eplene i små biter, kok opp med sukker, sitron og vann. La koke til eplene er helt møre, til du synes konsistensen er passe. Kan gjerne bytte ut litt av vannet med god eplecider eller eplejuice.

Skill eggene.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker i kjøkkenmaskin.
Når du har fått en fin eggedosis tilsettes mascarpone, rør til den er akkurat blandet inn. Ha dette over i ei arbeidsbolle.

Vask rørebolle og visp godt. Pisk eggehvitene til de er stive i kjøkkenmaskinen.
Håndpisk kremfløte til myke topper, ikke pisk for mye.

Vend sammen mascarponeblandingen med den piskede kremfløten.
Vend til slutt inn eggehvitene.
Jeg valgte å ha det hele i en sprøytepose, synes det er enklere å få fint i porsjonsformene da.

Dypp fingerkjeks i eplecider/eplejuice og legg i bunn av formene, ha over mascarponekrem, så et lag eplemos. Fortsett og legg dynkede fingerkjeks og krem lagvis, ha eplemos mellom lagene.
Sett kjølig et par timer før servering.
De holder en dag og to i kjøleskap.
Server gjerne med et glass samme cider eller juce du hadde i desserten.
Lykke til!!


Dette bildet er stylet av Basilico
Tags: dessert, eple, foreningsmat, tiramisu

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021