• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Fiskegrateng med grønnsaker og parmesan

On 27. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

En veldig god hverdagsrett. Velkjent og god fiskegrateng. Man kan putte masse grønnsaker oppi denne, den er god å fryse og man kan uten mer jobb lage mat så man har til to dager. Sunn og god middag.
Les gjennom hele oppskriften før du starter.

Oppskrift på en stor form fiskegrateng
3-500 gram fisk (bruk det du liker, jeg hadde torsk og steinbit)
1 dl fullkorns makaroni
1 purre
2 løk
1/2 fennikel
1 gulrot
1 persillerot

Saus
3 store ss smør
2 ss hvetemel
2-3 dl vann (her bruker jeg fiskekraften jeg får etter fisken er trekt)
2-3 dl melk
4 eggeplommer
Litt presset sitron
Evt. litt revet muskat

4 eggehviter

Topping
3 skiver tørt brød
20-30 gram revet parmesan
Urtesalt

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skjær alle grønnsakene i små terninger. Skjær fisken i større terninger.

Mal brødskivene (jeg brukte focaccia rester). Bland brødkrummen sammen med revet parmesan og litt urtesalt.

Kok makaroni etter anvisningen på pakken.
Stek grønnsakene på middels varme i litt smør til de er blanke.

Ha lettsaltet vann i ei gryte. Kok opp og tilsett fisken. La den trekke under lokk to minutter. Hell vannet av i et litermål, dette skal brukes i sausen.

Sausen lages ved å smelte smøret på svak varme i ei gryte. Tilsett hvetemel, rør godt, det skal ikke få farge! Spe så med «fiskekraften» og melk. La sausen koke i fem minutter, skru ned varmen og tilsett ei eggeplomme om gangen. Nå må ikke sausen koke, da får man eggerøre. Rør godt og spe evt med mer fiskekraft eller melk. Sausen skal være så tykk at den henger igjen på en skje. Se bildet. Smak til med salt, pepper, sitron og evt litt finrevet muskat.

Pisk så eggehvitene stive.

Nå skal alt blandes. Ha grønnsakene og makaronien over i en arbeidsbolle og hell over sausen. Vend så inn eggehvitene. Ha dette over i en ildfast form og legg over fisken, stø over brødkrumme.

Stekes på 200 grader varmluft i 40 minutter.
Server gjerne med ekstra grønnsaker, poteter og smeltet smør. Lykke til.

Tags: fisk, middag, ovnsretter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021