Granola

IMG_0344Duften av granola som baker i ovnen er himmelsk. Nøtter, frø og kjerner, vanilje, kanel og sukker. Kan vel ikke bli annet enn godt? Oppskriften deler jeg med deg.

Jeg kan spise granola uten noe annet, men det er veldig godt å ha som dryss over havregrøten, eller til yoghurt. Man bør lage dobbel oppskrift da dette er farlig godt.

For litt over en liter granola bruker jeg:
4 dl havregryn
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl hakkede nøtter
1/2 dl kokos
2 ss smør
2 ss honning
1 ss brunt sukker
1 klype maldonsalt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang (kan også bruke tørkede vaniljestenger)
40 gram mørk sjokolade
Tørket frukt, kan sløyfes

Sett ovnen på 150 grader.
Ha alt bortsett fra sjokolade og tørket frukt i ei ildfast form. Bland det godt sammen og sett det hele inn i ovnen. Det skal bakes på 150 grader i 30 minutter. I mellomtiden kan du hakke litt sjokolade. Når formen tas ut av ovnen, fjern eventuelle vaniljestenger og tilsett sjokoladen. Bland det godt sammen. Sjokoladen vil smelte inn i granolaen. Avkjøl og tilsett tørket frukt. Ha over i en tett boks. Lykke til.
IMG_0204
IMG_0207
IMG_0343

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Granola»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.