• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Hjemmebakt pitabrød med kylling og bacon

On 30. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Helg og fredagskveld. Nybakt pitabrød, lun kylling, sprøstekt bacon, pesto, urtedressing og masse grønnsaker. Kan det bli bedre?

Når man baker pitabrød er det høy varme som gjelder. Det går relativt raskt å lage, oppskriften er inspirert av ei oppskrift jeg fant i kokeboken «Nybakt».

Til ca 16 pitabrød brukte jeg:
2,4 liter hvetemel
1 ss salt
50 gram gjær
9 dl vann
1/2 dl god olivenolje

Ha mel og salt i ei bakebolle. Smuldre i gjæren, prøv å ikke la gjæren komme i kontakt med saltet før elting da dette kan ødelegge heveprosessen. Varm vannet til ca 30 grader, bland med det tørre og tilsett olje. Elt deigen godt på middels hastighet i minimum fem minutter, spe eventuelt med mer vann eller mel for å få riktig konsistens. Deigen skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Sett deigen til heving til den har dobbel størrelse. (ca 45 minutter).

Mens deigen hever kan du lage pesto, steke kylling og bacon og skjære opp grønnsaker.

Når deigen har hevet ferdig har du den over på melet bakebord. Del i 16 emner, eller 20 om du vil ha dem litt mindre. La emnene hvile under klede i fem minutter.

Sett ovnen på grill (la stekebrettet stå inne i ovnen), eller finn frem pizzaovn om du har. Pizzasten til ovnen kan og brukes.
Rull så hvert emne ut, de skal være ca 1 cm tykke. Ha dem over på bakepapir, får plass til 3-4 stk pr brett. La dem heve 15 minutter. Dra så bakepapiret over på det varme stekebrettet, stekes høyt oppe i ovnen, men pass på så de har plass til å heve uten å ta oppi grillelementet. Stek i 3-4 minutter, til de er gyldne. Om du bruker pizzaovn, stek en og en i ca 3 minutter, her må ikke bakepapiret være med.

Slik skal de se ut når de er ferdige.

Hule inni med plass til masse godt fyll. Blir de ikke hule smaker de likevel like godt.

Noen av mine pitabrød sto 15 sekunder for lenge under grillen, pass på hele tiden….

Server med lun kyllingfillet, sprøstekt bacon, pesto, urtedressing og masse grønnsaker. Lykke til!!

Tags: brød, foreningsmat, gjærbakst

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021