• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Karbonader med rotmos

On 23. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Jentene her i huset er som de fleste andre barn og ungdom glad i potetstappe. Dette er ikke noe de får ofte.

Det jeg derimot lager i steden for potetstappe er rotmos, da vet jeg i alle fall at de får i seg rikelig med grønnsaker.
Dette er en rett jentene liker veldig godt, og til vegetarianeren serveres vegetarburger i stedet for karbonade. Oppskrift på vegertarburger kommer senere.

Til karbonader for fire personer og rotmos for fem personer brukte jeg:
Rotmos
8 poteter (ca 1 kg)
200 gram gulrot
150 gram kålrot
1 purre
2 løk
200 gram grønne, frossne erter
100 gram smør
2 dl lettmelk

Karbonader
700 gram kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
2-3 egg, romtempererte
3 ss potetmel
1 løk
2 fedd hvitløk

Sett ovnen på 100 grader.
Skrell poteter, gulrøtter og kålrot og kutt i passende biter.  Husk at gulrøtter trenger lenger koketid enn poteter, så de må kuttes i mindre biter enn potetene. Has i en gryte med vann. La de koke til de er møre (ca 15-20 minutter). Mens de koker renser du løk og purre og hakker dette, surr i smør eller olje i ei middels varm stekepanne til de er blanke. Skru av varmen.

Så skal karbonadene lages. Finhakk løk og hvitløk. Ha kjøttdeigen i kjøkkenmaskinen, rør den sammen med salt. Tilsett pepper, løk og hvitløk. Ha så i et egg om gangen, så potetmel. Juster eventuelt konsistensen med mer egg eller mel. Form 10 karbonader og stek dem i litt smør på middels varme fire minutter på hver side. Ha de over i ei ildfast form og sett dem inn i ovnen på 100 grader, for å holde dem varme.

Når karbonadene er i ovnen er sannsynligvis grønnsakene møre. Tøm av vannet, og sett varmen ned på lav. Bruk en «potetmoser» til å mose grønnsakene, tilsett halvparten av melken. Rør den godt inn. Ha så i litt og litt smør, rør inn. Spe deretter med resten av melken til ønsket konsistens, tilsett evt mer smør eller melk. Smak til med salt og pepper. Ha over løk og purre, samt grønne frossne erter. Skru opp varmen noe, rør om og la det stå til ertene er gjennomvarme, ca to minutter.

Til dette trenger man ikke saus, server eventuelt med litt smeltet smør. Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, middag, middag på 30 minutter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021