• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Rips cupcakes

On 11. august 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Sesongen for hagebær er her. Da jeg var barn hadde vi massevis av både bærbusker og frukttrær i hagen. Det å plukke bær rett fra busken og bare kose seg var noe av det kjekkeste å gjøre på denne tiden av året.
Nå har jeg brukt rips i cupcakes, det ble en suksess, syrlige, gode, saftige rips sammen med søte og myke cupcakes.

 

For ca 20-24 cupcakes brukte jeg:
3 store egg
150 gram sukker
4 dl hvetemel + 20 gram
1 1/2 ts bakepulver
200 gram smør
1 dl vaniljesaus
200 gram rips

Frosting:
200 gram smør
300 gram melis
400 gram philadelphiaost naturell
2-3 ss rips
1 ss sitronsaft
Evt litt gelefarge

Jeg anbefaler selvsagt å lage vaniljesausen selv, denne må være avkjølt til romtemperatur før den brukes i cupcakes, den kan fint lages dagen i forveien. Er det mer vaniljesaus igjen kan denne serveres ved siden av eller til en fruktsalat. Oppskrift på vaniljesaus finner du her (det holder med 1/2 oppskrift).

Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Rens rips, ha 200 gram av disse i en arbeidsbolle og vend inn 20 gram hvetemel, sett tilside.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn mel og bakepulver og vend sammen.
Smelt smør, rør inn vaniljesaus og vend det hele inn i cupcakesrøra.
Ha i rips til slutt.
Ha muffinspapir i muffinsbrett og fordel røren i formene, de skal være ca 3/4 fulle.
Stekes nederst i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl helt.

Lag frosting.
rør mykt smør sammen med melis til det er lyst og luftig, ha over romtemperert kremost, rør inn hele rips, disse setter fin farge på frostingen. Smak til med sitronsaft, tilsett evt litt gelefarge.
Ha over i sprøytepose og dekorer cupcakesene.
Ha gjerne over litt friske rips ved servering. Jeg hadde også over litt spiselig gull.
Disse holder seg saftige noen dager, oppbevar i kjøleskap.
Lykke til!!

Tags: bær, cupcake, kake, muffins

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021