Rips cupcakes

Sesongen for hagebær er her. Da jeg var barn hadde vi massevis av både bærbusker og frukttrær i hagen. Det å plukke bær rett fra busken og bare kose seg var noe av det kjekkeste å gjøre på denne tiden av året.
Nå har jeg brukt rips i cupcakes, det ble en suksess, syrlige, gode, saftige rips sammen med søte og myke cupcakes.

 

For ca 20-24 cupcakes brukte jeg:
3 store egg
150 gram sukker
4 dl hvetemel + 20 gram
1 1/2 ts bakepulver
200 gram smør
1 dl vaniljesaus
200 gram rips

Frosting:
200 gram smør
300 gram melis
400 gram philadelphiaost naturell
2-3 ss rips
1 ss sitronsaft
Evt litt gelefarge

Jeg anbefaler selvsagt å lage vaniljesausen selv, denne må være avkjølt til romtemperatur før den brukes i cupcakes, den kan fint lages dagen i forveien. Er det mer vaniljesaus igjen kan denne serveres ved siden av eller til en fruktsalat. Oppskrift på vaniljesaus finner du her (det holder med 1/2 oppskrift).

Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Rens rips, ha 200 gram av disse i en arbeidsbolle og vend inn 20 gram hvetemel, sett tilside.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn mel og bakepulver og vend sammen.
Smelt smør, rør inn vaniljesaus og vend det hele inn i cupcakesrøra.
Ha i rips til slutt.
Ha muffinspapir i muffinsbrett og fordel røren i formene, de skal være ca 3/4 fulle.
Stekes nederst i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl helt.

Lag frosting.
rør mykt smør sammen med melis til det er lyst og luftig, ha over romtemperert kremost, rør inn hele rips, disse setter fin farge på frostingen. Smak til med sitronsaft, tilsett evt litt gelefarge.
Ha over i sprøytepose og dekorer cupcakesene.
Ha gjerne over litt friske rips ved servering. Jeg hadde også over litt spiselig gull.
Disse holder seg saftige noen dager, oppbevar i kjøleskap.
Lykke til!!

Legg inn en kommentar