• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Salte brente mandler med kanel -adventskalender luke 14

On 14. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Helt på tampen kommer dagens advendskalender. Salte brente mandler med kanel. Jeg husker så godt da min mor lagde brente mandler, alltid en stor porsjon. Hun kom alltid med sleiva som var full av knekk til meg da hun var ferdig, det var et av adventstidens høydepunkt for meg.

Her er min versjon av brente mandler, tilsatt havsalt og kanel. Disse må gjemmes godt så de ikke forsvinner før jul. Lag gjerne dobbel porsjon som meg når du først er i gang.

For en porsjon salte brente mandler brukte jeg:
250 gram mandler
150 gramm sukker
1/2 dl vann
1 knapp ss smør
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel

Rist gjerne mandlene i ovn ved 200 grader i 10 minutter først.

Kok opp vann og sukker, skru ned varmen til middels og la det småkoke et par minutter, til sukkeret har løst seg opp. Rør innimellom.
Ha over mandlene, nå skal det røres hele tiden.
La det simre over middels varme i ca 20 minutter under omrøring.
Etterhvert vil sukkeret krystaliseres rundt mandlene og alt vil virke litt håpløst. Ta dette helt med ro og fortsett å røre til sukkeret igjen smelter.
Dette tar 15-20 minutter, ikke skru opp varmen underveis.
Når sukkeret har smeltet har du over smør, salt og kanel, rør til smøret er smeltet og alt er blandet godt sammen. Smøret tilsettes så mandlene løsner lettere fra hverandre.
Hell over på bakepapir og la det avkjøles før mandlene knekkes fra hverandre.
Oppbevar i tett boks. Lykke til!!

Tags: adventskalender, adventskalender2016, Glutenfritt, jul, julegodt, mandler

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021