Oppskrifter

Byggris salat med kylling og hjemelaget pesto

IMG_3363Jeg må innrømme at jeg ikke har brukt byggris før. Jeg er glad i mat og ikke redd for å prøve «nye» ting, men byggris er noe jeg ikke har tenkt så mye på tidligere. Nå ville jeg imidlertid ha en ny salatvariant og fant ut at byggris var noe jeg måtte prøve. Det er både sunt og godt, så metter det lenge. Denne kan like gjerne serveres som en lett middag som til lunsj.

For byggris salat til fire personer brukte jeg:
100 gram byggris
1 avocado
10 sukkererter
10 miniplommetomater, eller andre små tomater
1 pakke babyleaf
1/2 agurk
1-2 never gresskarkjerner
1 kyllingfilet
Litt fersk parmesan
Hjemmelaget basilikumpesto

Kok byggris etter anvisningen på pakken.
Rist gresskarkjernene lett i en tørr stekepanne. Pass på så de ikke blir svidd, avkjøl.
Stek kyllingfileten, la den hvile 10 minutter før du skjærer den opp i passende biter.
Mens kyllingen steker kan du lage pesto.
Skjær grønnsakene i passende biter, bland de sammen med babyleaf, gresskarkjerner og byggris. Tisett kylling. Server med fersk parmesan og hjemmelaget pesto. Lykke til!IMG_3357

IMG_3363

IMG_3367

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *