Kaker og desserter,  Oppskrifter,  Slide

Eplekake med vanilje

Endelig er høsten her. Eplene på trærne begynner å bli modne, det dufter søt bakst i hele huset. Her er min oppskrift på eplekake med vanilje.

Om du er så heldig å ha epletre selv, kjenner noen som har, går på epleslang eller kjøper eplene fra butikk, er en ting likevel sikkert: Eplekake kan det bli.

I denne kaka har jeg redusert sukkermengden mye, min mann ville nok hatt litt mer sukker i den, eller vaniljeis ved siden av. Jeg synes imidlertid selv at denne ble veldig god og søt nok.

Antall porsjoner: En kake på 22 cm

Ingredienser:

  • En porsjon vaniljekrem, denne lager du best selv -oppskrift her
  • 600 gram epler
  • 1 ss kanel
  • 1 ss muscovadosukker, evt brunt sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • Skall fra 1/2 sitron

Kakebunn:

  • 4 mellomstore egg
  • 150 gram sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 225 gram hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 200 gram smør

Fremgangsmåte:

Lag først vaniljekremen. Sett til side.
Skrell eplene og del i tynne båter.
Press over en ss sitronsaft, så de bevarer fargen og dryss over kanel og muscovadosukker.
Start så på kakebunnen.
Smelt smøret og sett til side.
Ha egg i bakebolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Pisk eggene til eggedosis og spe gradvis med sukker.
Sikt over hvetemel og bakepulver, vend dette inn.
Til slutt vendes det smeltede smøret inn.

Kle kakeformen med bakepapir og smør kantene.
Ha halvparten av kakerøren i formen, legg så over eplene.
Legg 2/3 av vaniljekremen over eplene og smør den forsiktig ut.
Ha over resten av kakerøren.
Strø over sukker eller perlesukker og et dryss med kanel.
Stekes ved 175 grader i 45-50 minutter.
Avkjøles noen minutter i formen før den serveres.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.