• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Vaniljekrem

On 22. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Ingenting slår en god hjemmelaget vaniljekrem. Bruker det som fyll i kaker, til skoleboller, solskinnsboller eller rett og slett over fruktsalaten. Det er egentlig ganske enkelt å lage den fra bunn, og smaken er himmelsk, synes jeg. Har du eggeplommer til overs er det bare til å sette igang 😉 Kremen holder noen dager i kjøleskap, men kan og fryses.

Det er lett å lage mer eller mindre vaniljekrem da oppskriften er enkel.

For en porsjon vaniljekrem bruker jeg:
4 eggeplommer
4 ss maizena
4 dl melk
1/2 dl fløte
50 gram sukker
1 vaniljestang

Her har jeg laget vaniljekrem av 13 eggeplommer 🙂
Ha melken i ei gryte og ha i frøene fra en vaniljestang og selve vaniljestangen. Varm til kokepunktet og skru av varmen. La den stå under lokk minimum 10 minutter, helst 20.

Mens vaniljemelken står å godgjør seg, rør sammen eggeplommer, maizena, sukker og fløte. La dette stå noen minutter.

Varm opp vaniljemelken til kokepunktet igjen og skru varmen ned til lav. Tilsett eggeblandingen under omrøring.

Nå kan varmen justeres noe opp, men pass på så det ikke koker! Da kan eggene koagulere og det blir eggerøre, dette verken smaker eller ser godt ut. Rør hele tiden til vaniljekremen tykner.

Sil den så over i ei stor ildfast form el. Den skal avkjøles raskt. Ha umiddelbart over plastfolie og pass på at det ikke kommer luft til, dette for å forhindre at det dannes en hinne over vaniljekremen. Lykke til.  

Tags: boller, Glutenfritt, kakefyll

6 kommentarer

  • Julie 11. mars 2017 kl. 20:52 - Svar

    Hei, du skriver at du har brukt 13 eggeplommer. Da mener du også at du har 3 dobblet vaniljekremen?

    Har du laget like mye til den «trinn for trinn stabel kake»?

    • Elin Rusnes Kvingedal 11. mars 2017 kl. 23:07 - Svar

      Hei Julie.
      Det kommer kanskje ikke så godt frem i oppskriften, men jeg brukte enkel oppskrift vaniljekrem til den stablekaken.

      Lykke til med baking.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021