Fisk,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter

Fiskekaker med frisk fennikelsalat

Rask hverdagsmiddag, om du kjøper gode fiskekaker eller har hjemmelagde på lur i fryseren er dette en rask og enkel fiskemiddag de fleste vil like.

Jeg har brukt kjøpte fiskekaker denne gang, men om du vil lage de selv har jeg oppskrift her. Det er ikke alltid tiden strekker til og da er det helt innenfor å «jukse» litt.

Antall porsjoner: 4-5 voksne

Oppskrift:

  • 12 fiskekaker, disse var relativt små
  • 16 småpoteter (morene/delikatesse)
  • 1 fennikel
  • 1 liten løk, vanlig eller rød
  • 5-6 reddik
  • Gressløk
  • Bladpersille
  • Saft fra en sitron

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skyll potetene godt, kok opp vann i ei gryte og la potetene småputre 10 minutter.
Tøm av vannet, ha over litt smør og salt.
Ha potetene over i ildfast form og sett i ovnen 10 minutter.

Rens og vask grønnsakene.
Skjær i så tynne sneier du klarer.
Bland sammen grønnsakene, hakket gressløk og bladpersille, ha over saften fra 1/2 sitron, gjerne litt zest også.

Stek fiskekakene noen minutter på hver side.
Rør gjerne samen en liten dressing med tre deler aioli og en del rømme.

Server.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.