Oppskrifter

Hjemmebakt pitabrød med kylling og bacon

Helg og fredagskveld. Nybakt pitabrød, lun kylling, sprøstekt bacon, pesto, urtedressing og masse grønnsaker. Kan det bli bedre?

Når man baker pitabrød er det høy varme som gjelder. Det går relativt raskt å lage, oppskriften er inspirert av ei oppskrift jeg fant i kokeboken «Nybakt».

Til ca 16 pitabrød brukte jeg:
2,4 liter hvetemel
1 ss salt
50 gram gjær
9 dl vann
1/2 dl god olivenolje

Ha mel og salt i ei bakebolle. Smuldre i gjæren, prøv å ikke la gjæren komme i kontakt med saltet før elting da dette kan ødelegge heveprosessen. Varm vannet til ca 30 grader, bland med det tørre og tilsett olje. Elt deigen godt på middels hastighet i minimum fem minutter, spe eventuelt med mer vann eller mel for å få riktig konsistens. Deigen skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Sett deigen til heving til den har dobbel størrelse. (ca 45 minutter).

Mens deigen hever kan du lage pesto, steke kylling og bacon og skjære opp grønnsaker.

Når deigen har hevet ferdig har du den over på melet bakebord. Del i 16 emner, eller 20 om du vil ha dem litt mindre. La emnene hvile under klede i fem minutter.

Sett ovnen på grill (la stekebrettet stå inne i ovnen), eller finn frem pizzaovn om du har. Pizzasten til ovnen kan og brukes.
Rull så hvert emne ut, de skal være ca 1 cm tykke. Ha dem over på bakepapir, får plass til 3-4 stk pr brett. La dem heve 15 minutter. Dra så bakepapiret over på det varme stekebrettet, stekes høyt oppe i ovnen, men pass på så de har plass til å heve uten å ta oppi grillelementet. Stek i 3-4 minutter, til de er gyldne. Om du bruker pizzaovn, stek en og en i ca 3 minutter, her må ikke bakepapiret være med.

Slik skal de se ut når de er ferdige.

Hule inni med plass til masse godt fyll. Blir de ikke hule smaker de likevel like godt.

Noen av mine pitabrød sto 15 sekunder for lenge under grillen, pass på hele tiden….

Server med lun kyllingfillet, sprøstekt bacon, pesto, urtedressing og masse grønnsaker. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.