• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Lavkarbo focaccia

On 31. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Noe vi av og til lager her hjemme er lavkarbo focaccia. Denne blir man god og mett av, og det holder lenge. Den er og glutenfri.

Her har jeg servert den med kremet kyllingsalat. Oppskriften på brødet har jeg funnet på nett for noen år siden, men justert den litt så den passer meg bedre.

Antall porsjoner: 8 (en focaccia)

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 75 gram kremost
  • 1/2 dl fløte
  • 110 gram finmalte solsikkekjerner
  • 2 ts urtekrydder
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 1 strøken ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alle ingrediensene.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Hell det over i ei lata langpanne (20×30 cm).
Stek i ca 20-30 minutter.
Riv over parmesan når brødet tas ut av ovnen, den vil smelte på brødet.
Du kan gjerne strø over litt havsalt og urtekrydder i tillegg.
Når brødet er avkjølt, del det i firkanter, det egner seg godt til frysing.
Jeg pleier ved servering å dele det i to på langs og fylle med salat, ost, skinke eller som jeg har gjort her, kremet kyllingsalat.
Lykke til!!

For flere matpakketips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=matpakke
For flere lunsjtips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=lunsj

Tags: brød, focaccia, Glutenfritt, lavkarbo, Matpakketips

2 kommentarer

  • Ann-Heidi 5. mars 2015 kl. 18:09 - Svar

    kan man bruke matfløte til denne?

    • elin rusnes kvingedal 5. mars 2015 kl. 21:45 - Svar

      Man kan det, men personlig bruker jeg aldri matfløte. Da blander jeg heller fløte og melk;)

Legg igjen en kommentar til Ann-Heidi Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021