Oppskrifter

Lavkarbo focaccia

Noe vi av og til lager her hjemme er lavkarbo focaccia. Denne blir man god og mett av, og det holder lenge. Den er og glutenfri.

Her har jeg servert den med kremet kyllingsalat. Oppskriften på brødet har jeg funnet på nett for noen år siden, men justert den litt så den passer meg bedre.

Antall porsjoner: 8 (en focaccia)

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 75 gram kremost
  • 1/2 dl fløte
  • 110 gram finmalte solsikkekjerner
  • 2 ts urtekrydder
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 1 strøken ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alle ingrediensene.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Hell det over i ei lata langpanne (20×30 cm).
Stek i ca 20-30 minutter.
Riv over parmesan når brødet tas ut av ovnen, den vil smelte på brødet.
Du kan gjerne strø over litt havsalt og urtekrydder i tillegg.
Når brødet er avkjølt, del det i firkanter, det egner seg godt til frysing.
Jeg pleier ved servering å dele det i to på langs og fylle med salat, ost, skinke eller som jeg har gjort her, kremet kyllingsalat.
Lykke til!!

For flere matpakketips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=matpakke
For flere lunsjtips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=lunsj

2 Comments

Legg igjen en kommentar til Ann-Heidi Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *