Spelt flatbrød med anisfrø

Flatbrød er ikke bare flatbrød, man kan bruke ulike meltyper, krydder, servere i stedet for kjeks til ostebordet. Finn din vri og bruk krydder du liker, her er en versjon med spelmel, litt rug og anisfrø. Passer perfekt sammen med en god brie og fiken eller chilimarmelade.


For 12 flatbrød brukte jeg:

300 gram siktet spelt + til utbaking
110 gram sammalt spelt
80 gram sammalt rug grov
En god klype salt
1 ss anisfrø, kan byttes med andre krydder eller sløyfes
300 gram vann

Varm takken, jeg hadde den på nest varmeste innstilling, her må du prøve deg frem, min takke har jeg arvet, så den er ganske gammel.
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, elt deigen til den holder godt sammen, et par minutter.
Ha deigen over på melet bakebord og del den i 12 emner.
Dekk emnene med plastfolie eller et fuktig klede.
Rull ut en leiv om gangen, ha godt med mel under så den ikke setter seg fast i bordet, snu ofte på den.
Kjevle leiven så tynt du klarer, rull gjerne over med en rutekjevle.
Det er bare sjarmerende om de ikke blir helt like eller jevne i kantene.
Ha leiven over på den varme takka.
Stek til den får fin farge, snu og stek på andre siden.
La flatbrødene tørke helt før de legges til lagring.

Server gjerne sammen med brie og fiken eller chilimarmelade. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Spelt flatbrød med anisfrø»

  1. Tilbaketråkk: Lapskaus - Kjoekkenmagi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.