Fisk,  Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter

Steinbit med blomkål- og fennikelpurè

Fisk, hvit, fast, glinsende. Nydelig synes jeg. Steinbit har litt tyggemotstand, fantastisk smak, og passer ypperlig til både hverdag og fest.

Jeg ville lage en enkel rett, med nydelig tilbehør. Er veldig glad i purè av ulike slag, men må også ha ulike konsistenser og smaker. Kombinasjonen av steinbit, bacon, blomkål- og fennikelpurè sammen med litt stekt blomkål er en sikker vinner. Det går i tillegg relativt raskt å lage, med effektiv jobbing lager jeg denne retten på 30 minutter.

Antall porsjoner: 4

Blomkål- og fennikelpurè

  • 550 gram blomkål + 50 gram
  • 100 gram fennikel
  • 1-2 fedd hvitløk, bakes på 180 grader i 10 min
  • 2-3 ss smør
  • 1/2 dl fløte

Øvrige ingredienser

  • Bacon
  • Asparges
  • 4 fileter av steinbit (ca 150-200 gram per porsjon)
  • 2 ts havsalt
  • 1 fedd hvitløk
  • Noen kvaster frisk timian

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Steinbit behøver som regel ikke å saltes lenge før steking da den er ganske fast, jeg brukte 2 ts havsalt til fire fileter, og lot den ligge mens jeg kuttet grønnsakene.

Skjær blomkål og fennikel i mindre biter (blomkål kokes raskere enn fennikel, så ha litt større fennikkelbiter)
Kok i ca 10 minutter, alt etter størrelsen på bitene, det skal være helt mørt.
Tøm av kokevann og la dampe av seg noen minutter.

Mens grønnsakene koker settes hvitløk i ovnen, stek så fisken.
Tørk forsiktig bort mesteparten av saltet på fisken.
Ha 2 ss nøytral olje i en panne.
Stek fisken på litt over middels varme ca 3 minutter på hver side.
Det siste minuttet tilsettes smør, timian og hvitløk, øs det over fisken.
Hold fisken varm i ovn ved 55 grader til servering.

Gjør ferdig purèen.
Kjør sammen blomkål og fennikel med bakt hvitløk, til det er helt glatt i blender eller med stavmixer.
Ha tilbake i gryta og smak til med fløte, smør, salt og pepper, hold varm til servering.
Kok asparges, stek bacon, til slutt stekes små blomkålbuketter i baconfettet.
Server.
Lykke til!!

Topp gjerne med et par kvaster timian
Se hvor flott og glinsende fisken er

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.