• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Stekt lysing med jordskokkvariasjon

On 11. oktober 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Reklame
Torsdager er fast fiskedag hos oss, da med litt ekstra gode fiskemiddager. Jeg reiser av og til inn til byen og kjøper fersk fisk, deretter er det å bestemme hvordan jeg vil tilberede den etter hvilken fisk jeg havnet på. Nå er jeg veldig glad i hvit fisk, og lysing er en av favorittene. Her har jeg pannestekt den og laget tre varianter av jordskokk sammen med litt annet godt. Det er ganske få ingredienser og blir en festrett til søndagsmiddagen, eller på en helt vanlig torsdag.

Fisken jeg har brukt er fra K.fisk Haugesund, erte- og fenikkelspirer fra smågrønt, i tillegg har jeg brukt olje og urtesalt fra Oliviers og serviset er lånt av Ølen møbel.

Det er skrelling av jordskokk som tar tid her,  det skal være 300 gram ferdig skrelt jordskokk samt 100 gram med skall.

For mat til fire personer brukte jeg:
150-200 gram lysingfilet per person, gjerne med skinn
50 gram jordskokk til fritering
50 gram jordskokk til steking
75 gram bacon
12 asparges
50 gram erter

Jordskokkpurè
300 gram jordskokk
40 gram smør
25 gram melk
En klype salt
Saft fra 1/2 sitron
Evt et fedd hvitløk

Start med jordskokken. Den kan legges i vann med litt sitron i, der kan den ligge flere timer. Sett gjerne kaldt om de må stå mer enn en times tid.
Skrell 300 gram, del i mindre biter, dette skal brukes til purè.
Så skal 50 gram jordskokk skjæres i terninger, du velger selv om du bare vil skrubbe dem godt og beholde skallet på eller om du vil skrelle dem.
Ytterligere 50 gram jordskokk skal nå skjæres i tynne skiver, bruk mandolin om du har.

Kok jordskokken til purèen i litt vann til jordskokken er mør, bak gjerne et fedd hvitløk i ovnen på 150 grader i 15 minutter.
Hell av vannet når jordskokken er mør og damp av noen minutter. Tilsett melk, ha evt over hvitløken og kjør det hele glatt i multihakker eller med stavmixer. Rør inn smør og smak til med salt og sitron. Denne kan holdes varm til servering.

Friter jordskokkchips av de tynne skivene. Legg de utover kjøkkenpapir og tørk dem godt før de friteres. Jeg friterer i solsikke eller rapsolje ved 180 grader, det går fort så pass på og ha alltid et lokk tilgjengelig. Ha over i et dørslag med kjøkkenpapir når de er ferdige, ha over havsalt. Disse kan lages timer i forveien.

Fisken stekes i olje ca 4 minutter på skinnsiden over relativt høy varme. Snu fisken, ha over litt smør og napèr dette over. løft fisken ut av panna når den flaker seg fint. Ha over i ildfast form og hold varm i stekeovn på 60 grader til resten er ferdig.

Stek baconterninger og tilsett terninger av jordskokk. Ha over erter og la dem surre med de siste to minuttene.

Server med kokt asparges og gjerne fine fenikkel- og ertespirer.

Tags: festmat, fisk, Glutenfritt, Lysing, middag

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022