Jul,  Mine tips,  Vegetar

Vegetarisk treretters

Det er blitt mer og mer fokus på dyrevelferd og flere prøver å redusere bruken av kjøtt. Denne menyen jeg presenterer her er ikke vegansk, men vegetarisk. Med enkle grep kan alt lages helt vegansk. Nå i juletiden går det med veldig mye kjøtt og det kan være veldig bra for både kropp og sjel å spise en eller flere kjøttfrie middager i uka.

Som forrett har jeg valgt en favoritt, utrolig enkelt og en hel liten eksplosjon av smaker i bare et lite tygg, bruschetta. Jeg har brukt litt brie her, men kutt ut ost eller bruk en vegansk type om du ønsker det.

Hovedretten blir vegansk stek. Denne forsvant fort og både kjøttetere og vegetarianere spiste. Her er den servert med vegetarisk brun saus og waldorfsalat, men gjør den til din og server med det tilbehøret du måtte ønske.

Dessert blir jentene mine sin favoritt, nemlig sjokolademousse servert i små sjokoladeskåler. For meg kan det bli i søteste laget, men server den med en frisk bringebærsaus så blir kombinasjonen uslåelig. Jeg er usikker på hvorvidt vegansk, pisket fløte kan vendes sammen med sjokolade, men prøv med en liten porsjon og kutt ut eggeplommene dersom du spiser vegansk. Som regel er mørk kokesjokolade vegansk, men igjen må du bruke det du liker best.
Lykke til med en litt mer samvittighetsfull jul!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *