Brownie cookies

Kan du kjenne duften? Nydelige brownie cookies. Dette er en av favorittene til ungdommen i huset, litt sprø utenpå, myke og seige inni, søte, fete og herlige kjeks. Advarsel: avhengighetsskapende kaloribomber, bare så det er sagt.

For ca 36 cookies brukte jeg:
100 gram smør, da mener jeg ekte smør, meierismør
300 gram lys kokesjokolade
3 egg
75 gram hvitt sukker
75 gram lyst muscovadosukker
50 gram glukose
2 strøkne ts bakepulver
1-2 ts ekte vaniljesukker
100 gram hvetemel

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Hakk sjokoladen.
Smelt smøret i ei gryte over middels varme, ha i glukose.
Trekk gryta tilside og tilsett den hakkede sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis (dersom du ikke har lyst muscovadosukker, bruk 100 gram brunt sukker og bare 50 gram hvitt sukker).
Ha sjokoladeblandingen over i eggedosisen, rør det hele sammen, sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, rør det godt sammen.

Ha bakepapir på tre-fire bakebrett, hell gjerne røren i en sprøytepose og sprøyt ut 9-12 kjeks per bakebrett, de vil flyte noe ut under steking, så ha litt avstand mellom dem.
Stek ved 175 grader over- og undervarme i 10-12 minutter. De er fremdeles myke når de er ferdig stekt, men stivner når de blir avkjølt.
Avkjøl til de er stivnet før de has over på rist.
Dersom du ikke klarer å spise alle med en gang kan de oppbevares i tett boks når de er helt avkjølt. Kjeksene kan også fryses.
Nyt med et glass melk. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer til «Brownie cookies»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.