Eltefri focaccia


Focaccia kan brukes til tapasbordet, som en god lunsj, tilbehør til middag eller bare som en snacks med litt god pesto om man er litt sulten.
Det er lett å lage i utgangspunktet, men om man lager den eltefri blir det enda enklere. Bedre blir den også, når den får lang tid til å heve med bare ørlite gjær.

Til en liten focaccia brukte jeg:
300 gram tipo 0 mel
2 1/2 dl kaldt vann
5 gram fersk gjær
5 gram salt
1/2 ss honning
3 ss god olivenolje + litt ekstra

Rør sammen det tørre.
Rør gjæren ut i vannet.
Ha vann, honning og olje over melblandingen og rør det raskt sammen.
Dekk til med plast og hev i romtemperatur over natten.
Når deigen har hevet natten over has den over på melet bakebord, brett deigen varsomt fra kanten og inn mot midten rundt hele. Vær forsiktig, vi vil beholde luften i deigen.
Ha deigen forsiktig over i en liten langpanne (20 x 30 cm) og la den heve 1 1/2 time.
Ha over litt olje og urtesalt, prikk med fingrene så olje og urtesalt kommer godt inn i deigen, la deigen hvile 15 minutter.
Stekes på 220 grader i 35 minutter. La foccaciaen avkjøles på rist og vent minimum 30 minutter før du skjærer i den.
Lykke til!!

Legg inn en kommentar