Kremet jordskokk- og kyllingsuppe

Reklame, inneholder sponsede produkter og reklamelenker.Hvem kan si nei til en nydelig kremet jordskokk- og kyllingsuppe?
De av dere som følger meg på snap og insta har fått med dere at jeg har vært på ei skikkelig mathelg, så gled dere til ukene fremover -da det vil bli lagt ut mange nydelige oppskrifter fra dette. Denne suppen laget jeg oppskrift på for et par år siden, men har aldri vært helt fornøyd med bilder. Nå satt det, så her kommer den.

Det er ei veldig enkel suppe, men med hjemmelaget kyllingkraft blir den uslåelig. Om du bruker samme type kylling, oljer, krydder og spirer som meg velger du selv.

For suppe til 4 brukte jeg:
300 gram renset og skrelt jordskokk
3 små sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 dl tørr og fruktig hvitvin
6-7 dl god kyllingkraft
1 dl fløte
4 kyllingfileter (her Holte gård kylling fra Idsøe)

Jordskokk er disse knudrede rare knollene som utseendemessig ligner på ingefær. De er milde og litt nøtteaktige i smaken.
Skrell dem med en liten skarp kniv og legg dem i kaldt vann, dette kan gjøres timer i forveien. Ha evt litt sitron i vannet for å bevare fargen.

Når jordskokk er skrelt og skåret i terninger, hakk løk og hvitløk.
Løken surres over middels varme i litt olje, jeg brukte en god nøytral olivenolje fra Oliviers.
Surr løken til den er blank, tilsett hvitløk og jordskokk, la det surre med et lite minutt.
Ha over hvitvin og la denne koke helt inn.
Tilsett kyllingkraft og gjerne en liten urtebukett, jeg brukte her bouquet garni.
Kok suppen til jordskokken er mør og kjør den i en god blender eller bruk stavmixer.
Ha den tilbake i gryta og kok opp med en dl fløte, la stå på lav varme mens kyllingfiletene stekes.

Skjær kyllingfiletene i skiver og ha dem i bunn av skålene.
Hell over varm suppe og ha over litt god trøffelolje og spirer, jeg brukte nydelige ertespirer fra en av mine favoritter, Smågrønt.
Server varm sammen med god, sprø focaccia. Oppskrift på eltefri focaccia her. 
Alt service på bildet er lånt av Ølen Møbel.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.