• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kremet jordskokk- og kyllingsuppe

On 18. september 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Reklame, inneholder sponsede produkter og reklamelenker.
Hvem kan si nei til en nydelig kremet jordskokk- og kyllingsuppe?

De av dere som følger meg på snap og insta har fått med dere at jeg har vært på ei skikkelig mathelg, så gled dere til ukene fremover -da det vil bli lagt ut mange nydelige oppskrifter fra dette. Denne suppen laget jeg oppskrift på for et par år siden, men har aldri vært helt fornøyd med bilder. Nå satt det, så her kommer den.

Det er ei veldig enkel suppe, men med hjemmelaget kyllingkraft blir den uslåelig. Om du bruker samme type kylling, oljer, krydder og spirer som meg velger du selv.

For suppe til 4 brukte jeg:
300 gram renset og skrelt jordskokk
3 små sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 dl tørr og fruktig hvitvin
6-7 dl god kyllingkraft
1 dl fløte
4 kyllingfileter (her Holte gård kylling fra Idsøe)

Jordskokk er disse knudrede rare knollene som utseendemessig ligner på ingefær. De er milde og litt nøtteaktige i smaken.
Skrell dem med en liten skarp kniv og legg dem i kaldt vann, dette kan gjøres timer i forveien. Ha evt litt sitron i vannet for å bevare fargen.

Når jordskokk er skrelt og skåret i terninger, hakk løk og hvitløk.
Løken surres over middels varme i litt olje, jeg brukte en god nøytral olivenolje fra Oliviers.
Surr løken til den er blank, tilsett hvitløk og jordskokk, la det surre med et lite minutt.
Ha over hvitvin og la denne koke helt inn.
Tilsett kyllingkraft og gjerne en liten urtebukett, jeg brukte her bouquet garni.
Kok suppen til jordskokken er mør og kjør den i en god blender eller bruk stavmixer.
Ha den tilbake i gryta og kok opp med en dl fløte, la stå på lav varme mens kyllingfiletene stekes.

Skjær kyllingfiletene i skiver og ha dem i bunn av skålene.
Hell over varm suppe og ha over litt god trøffelolje og spirer, jeg brukte nydelige ertespirer fra en av mine favoritter, Smågrønt.
Server varm sammen med god, sprø focaccia. Oppskrift på eltefri focaccia her. 
Alt service på bildet er lånt av Ølen Møbel.

Tags: Glutenfritt, jordskokk, kylling, reklame, suppe

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021