Glutenfritt,  Oppskrifter,  Ukemeny,  Vegetar

Falaffel med lun couscoussalat

En god vegetarmiddag er ikke å forakte. Herlige falafler som er sprø utenpå og myke inni. Servert med lun couscous salat med koriander. Kan spises både til hverdag og fest. Falafel stammer fra Midtøsten, der er dette en populær form for hurtigmat. Passer også utmerket på et tapasbord. Her i huset liker faktisk kjøtteterene denne retten bedre enn vegetarianeren.

Retten må planlegges litt da kikertene skal bløtlegges, og den ferdige røren skal stå et par timer i kjøleskap før bruk. Da er det smart å bløtlegge kikertene om morgenen dagen før de skal serveres, lage falaffel røren om kvelden og steke eller fritere dem rett før servering dagen etter.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

Falafler:

  • 2,5 dl tørkede kikerter
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 4 ts hjemmelaget tacokrydder (jeg bruker hjemmelaget tacokrydder, hvor mye man må ha av ferdig tacokrydder vet jeg ikke, her må man bare prøve seg frem)
  • 1 løk
  • 1/2 potte frisk koriander
  • 1/2 potte bladpersille
  • Litt korianderblader til pynt

Couscous salat:

  • 250 gram couscous, kokes etter anvisningen på pakken.
  • 2 smakstomater (mellomstore, jeg brukte tomater fra Ryfylket)
  • 1/4 agurk
  • 1 bundt vårløk
  • 1 neve hakket. frisk koriander
  • Litt korianderblader til pynt

Kikertene bløtlegges i godt med kaldt vann 8-10 timer.
Tøm av vannet og la kikertene renne godt av seg.
Grovhakk en løk.
Ha kikertene i en blender el og grovhakk dem sammen med hvitløk og chili.
Tilsett tacokrydder, persille og korianderblader, kjør til alt er godt blandet, trenger ikke være helt most, kjør til deigen holder sammen. Sett kjølig minimum to timer. Jeg pleier å la den stå over natta.

Når deigen har stått kjølig minimum to timer skal det formes boller. Jeg fikk 22 falafler av denne røren. Form forsiktig boller, må ikke være hard på hånda.

Jeg friterte mine på 160-180 grader i fem minutter, fem-seks boller om gangen. De kan også stekes i litt olje på stekepanna, bare prøv deg litt frem her. De skal være gyldne og crispy på utsiden og litt myke inni.
La de renne av seg på kjøkkenpapir.

Server med lun couscous salat og gjerne en frisk salat, strø over friske korianderblader til pynt.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *